![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Memberr- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witojcie!
Oto tok wg ktorego postepowalem: Cytat wprowadź to pliku INDEX.HTML Kod: <form method="post" action="upload.php" enctype="multipart/form-data"> <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="30000000000000"> Wybierz plik który chcesz umieścić na serwerze:<br> <input type="file" name="pliczek" size="40"><br> <input type="submit" value="Wgraj plik"> a to daj do pliku UPLOAD.php Kod: <? move_uploaded_file($_FILES['pliczek']['tmp_name'],"pliki/".$_FILES['pliczek']['name']); echo('plik pomyślnie wgrany <a href="http://kwiatekpio.freeownhost.com/upl/pliki/">zobacz</a>'); ?> oprocz tego stworz obok tych plików folder "pliki" i ustaw jego chmod na 777. (w TOTALCMD zaznaczamy folder PLIK -> ZMIEN ATRYBUTY). Myk jest taki że nie wszytski pliki przyjmuje i nie wiem od czego to zależy?. Nie chodzi tu o wielkość sma nie wiem o oc chodzi :/ Czy ktoś moze udzielić jakiś wskazówek? Pozdrawiam |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Sory za kolejnego posta ale nie jestem zarejestrowany.
Tak testuje i testuje i chyba chodzi o wielkość pliku. Niewiem czy dobrze zrozumialem ale myslalem ze jak zmienie to pole na tak duza wartość to ona wlasnie odpowiada za wielkosc pliku. Kod <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="30000000000000"> Czy tez należy to zmienić gdzie indziej? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php.ini -> upload_max_filesize... Było wiele razy.
-------------------- |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nierozumiem.
Mamm stworzyć jakiś oddatkowy plik jezeli tak to prosze o wskazowki. Dlaczego nigdzie o tym nie pisza? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 406 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Guest @ 2006-01-16 17:19:20) Dlaczego nigdzie o tym nie pisza? Heh piszą piszą... ustawiasz to w pliku konfguracyjnym php który nosi nazwę php.ini... W tamtym pliku odnajdujesz linijkę: upload_max_filesize i zmieniasz wartość na wyższą niż tam jest... |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
:] Ale momento chodzi o plik konfiguracyjny modulu php? To raczej nie mam do niego dostepu bo strone zakladam na darmowym serwerze. Potwierdzcie jeszce prosze.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 406 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no cóż z tego co wiem jak nie masz do niego dostępu do po sprawie. Ile mb ma plik który nie chce się przesłać
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki.
O tym bezplatnym serwerze zapominam bo za duzo nie wskuram.Pobawilem sie u mnie na serwie i faktycznie nalezalo zwiekszyć maxymalnie uploadowany plik lecz nadal są pewne problemy poniwaz ustawilem na 40M a pozniej nawet na 400M i nie moze przyjac mi pliku 19 megowego. To ja Memberr po zarejestrowaniu sie.:] Ten post edytował ogonn 16.01.2006, 19:49:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 09:53 |