![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WITAM!!!
mam taki problem. Otóż gdy chcę dodać nowy produkt do tabeli zamowienia to polecenie INSERT dodaje mi dwa rekordy. kod polecenia jakie stosuje:
Pierwszy rekord jest wypełniony danymi , natomiast drugi zawiera tylko idprod i date. Co może byc nie tak? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 173 Pomógł: 1 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a sprobuj najpierw wypisac nazwy wszystkich kolumn ktore bedziesz "ladowal" a dopiero potem ich wartosci w kolejnosci odpowiadajacej wczesniej wymienionym kolumnom
powyzsze zapytanie to przyklad z mojego skryptu, nad ktorym wlasnie siedze ![]() Ten post edytował siutek 15.01.2006, 20:35:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadal jest tak samo.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 173 Pomógł: 1 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a pokaz caly kod skryptu
moze masz gdzies petle |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
a nie includujesz dwa razy tego skryptu??
zalozylem u siebie testowa baze, wykonalem Twoj skrypt i wszystko zapisalo sie jak nalezy. |
|
|
![]()
|
|
Pokaż mi strukturę swojej bazy
|
|
|
![]()
|
|
nie dozucilem kolumny idzam bo z tego co widze jest ona generowana automatycznie, domyslam sie ze autoincrement - typy pol sa raczej bez znaczenia... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiazaniem jest "idzam"?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie umiescilem idzam w stukturze z tego wzgledu ze z zapytania jarosa wynika ze albo zostawia to pole puste, albo jest to pole typu autoincrement. wiec w zasadzie w moim tescie nie wnosilo by nic konkretnego do sprawy, nie mam pojecia dlaczego dodaje podwojnie... moze skrypt jest dwa razy includowany
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 21:58 |