![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Planuję uruchomić serwis erotyczny ale mam kilka wątpliwości. Czy umieszczanie na nim zdjęć znajdujących się w internecie, na zagranicznych serwisach i serwerach jest legalne? Czy nie ma na nich praw autorskich jeśli nie ma informacji o autorze jak również udostępniane są darmowo? Jakie warunki musi spełniać taki serwis? -------------------- Załóż konto na dropbox.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy umieszczanie na nim zdjęć znajdujących się w internecie, na zagranicznych serwisach i serwerach jest legalne? tak __ edited masz racje, są sprzeczne... mieni mi sie w oczach, tak, jest nielegalne ![]() Cytat Czy nie ma na nich praw autorskich jeśli nie ma informacji o autorze jak również udostępniane są darmowo? dopuki autor nie powie Ci, 'mozesz umiescic te zdjęcia' jest to nie legalne.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm... nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale Twoje odpowiedzi wydają sie sprzeczne - przynajmniej dla mnie :-)
W pierwszym pytaniu odpowiedziałes, że jest to legalne a w drugim ze nie :-) -------------------- Załóż konto na dropbox.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
jezeli nie ma adnotacji ze mozesz uzyc, to nie mozesz... prawa autorskie.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawa autorskie są takie same i dotyczą również takich fotek. Ich umieszczanie na swojej stronie bez pisemnej zgody autora jest nielegalne.
-------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
Ok. Dzięki za informacje.
-------------------- Załóż konto na dropbox.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz miec licencje od kogos kto ma prawo do wystawiania licencji
![]() -------------------- newbe - nie bić :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy mogę pobierać opłaty za listę linków na inne serwery z erotyką?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli napiszesz za co jest opłata to sądze że tak...
ale musi uzytkownic jasno wiedzieć za co płaci -------------------- newbe - nie bić :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:46 |