![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam zmienna $url="www.xxx.pl" jak sprawdzic kto jest autorem strony?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chce zakladac nowego topicu, wiec tutaj sie zapytam:
mam myszke a4tech, o ktorej godzinie powinienem isc spac? ![]() -------------------- If You don't believe in Yourself, no one else will.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorry ale nie kumam
jestem inteligentny i wystarczy mi raz powiedziec - ja zrozumie ta oryginalna odpowiedz powstala na skutek: a) bylo juz takie pytanie i jako lamer powinienem przeczytac faq grupy - to przepraszam i zmykam ![]() w pracowni szkolnej chcialbym zrobic linkownie stron utworzonych przez naszych uczniow uczniowie sami by sie rejestrowali - wpisywali do formularza swoje dane + url swojej strony jakim poleceniem w php sprawdzic czy dane ucznia (np pseudo) znajduja sie w znacznikach meta strony o podanym url chcialbym uniknac plagiatow lub podszywania sie pod autorow nie swoich stron ps. jesli pytanie jest za latwe to lepiej zacisnij zeby i pomin ten post |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj pole pseudo do rejestracji
![]() |
|
|
![]()
|
|
mam zminne:
$pseudo="jakies_pseudo"; $url="www.xxx.pl" jakim poleceniem sprawdzic czy na stronie $url."/index.html" w znaczniku meta znajduje sie zmienna $pseudo ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry ze tak od razu wyskoczylem, troche niezrozumiale to napisales
![]() Sprobuj wyciagac z <META NAME="Author" CONTENT="imię i nazwisko"> czyli jak powiedzial jabol dziwne sztuczki ![]() -------------------- If You don't believe in Yourself, no one else will.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat mam zminne:
Do polaczenia sie z danym adresem mozesz uzyc socketow - patrz opsi do funkcji fsockopen. znajdziesz tam tez przyklad jak pobrac tresc.
$pseudo="jakies_pseudo"; $url="www.xxx.pl" jakim poleceniem sprawdzic czy na stronie $url."/index.html" w znaczniku meta znajduje sie zmienna $pseudo ??? aby pobrac wszystko pomiedzy <meta a > mozesz skorzystac z wyrazen regularnych - np preg_match - pamietaj ze bedziesz chcial pobierac matches. aby sprawdzic czy dany ciag wystepuje w stringu (czyli w kazdym meta) mozesz uzyc strpos() Pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Do polaczenia sie z danym adresem mozesz uzyc socketow - patrz opsi do funkcji fsockopen. znajdziesz tam tez przyklad jak pobrac tresc.
aby pobrac wszystko pomiedzy <meta a > mozesz skorzystac z wyrazen regularnych - np preg_match - pamietaj ze bedziesz chcial pobierac matches. aby sprawdzic czy dany ciag wystepuje w stringu (czyli w kazdym meta) mozesz uzyc strpos() Nie koniecznie... mozna poprostu uzyc: [manual:ee5ea692b4]get_meta_tags[/manual:ee5ea692b4] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Skąd: Niemcy / Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a gdzie przechowujesz dane o uczniach ?
baza txt czy mysql ? -------------------- pozdrawiam :)
|
|
|
![]()
|
|
wszystkie dane przechowuje w txt
ale to nie jest wazne, bo chodzi mi o sprawdzenie po wypelnieniu formularza - dostaje kilka zmiennych - napisalem przyklad i zastanawiam sie jak pobrac strone index.html i za pomoca wyrazen (nie)regularnych przetestowac strone, czy zmienne te znajduja sie na stronie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Skąd: Niemcy / Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat Do polaczenia sie z danym adresem mozesz uzyc socketow - patrz opsi do funkcji fsockopen. znajdziesz tam tez przyklad jak pobrac tresc.
aby pobrac wszystko pomiedzy <meta a > mozesz skorzystac z wyrazen regularnych - np preg_match - pamietaj ze bedziesz chcial pobierac matches. aby sprawdzic czy dany ciag wystepuje w stringu (czyli w kazdym meta) mozesz uzyc strpos() Nie koniecznie... mozna poprostu uzyc: [manual:6398e35344]get_meta_tags[/manual:6398e35344] ja osobiście jestem za[manual:6398e35344]get_meta_tags[/manual:6398e35344] -------------------- pozdrawiam :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie koniecznie... mozna poprostu uzyc: [manual:4a89336ffc]get_meta_tags[/manual:4a89336ffc] eh. jasne - jakos wypadlo mi z glowy - tez jestem za get_meta_tags...
Pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:32 |