![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam takie pytanie: czy jest mozliwosc napisania skryptu ktory dzialal by w taki sposob:
1. Wysylal by jakis sygnal czy cos co jakis okreslony czas do zakodowanych w nim urzadzen sieciowych 2. Otrzymana odpowiedz wyswietlal by na stronie www w postaci np. czegos takiego: Cytat 1. Nazwa [obrazek] - [work] lub [stop] 2. Nazwa [obrazek] - [work] lub [stop] 3. Nazwa [obrazek] - [work] lub [stop] Mam na mysli zamiast textow obrazki. Dokladnie chcialbym taki skrypt do sprawdzania dzialania switch'ow oraz wap'ow w sieci z poziomu strony www.....Czy jest wogole cos takiego do zrealizowania? ![]() Pozdro /McKansy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
php działa po stronie serwera. Jeśli chcesz sprawdzić od serwera, to poprzez konsolę.
shell_exec" title="Zobacz w manualu php" target="_manual system" title="Zobacz w manualu php" target="_manual |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(McKansy @ 2006-01-14 19:32:09) Ale teraz mi napisz caly ten skrypt jakbys byl tak dobry i uprzejmy (bede za to bardzo wdzieczny) poniewaz nie znam sie zbytnio na php ![]() ![]() To się "poznaj" ![]() Tu nikt nie lubi leni, którzy czekają na gotowce. Jak sam zaczniesz coś pisać, starać się to Ci pomożemy. Ale całej roboty za Ciebie nikt nie odwali. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 1 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: z ławki przed blokiem Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(McKansy @ 2006-01-14 20:32:09) No dobra, fajnie ci sie pisze i podaje linki ![]() Ale teraz mi napisz caly ten skrypt jakbys byl tak dobry i uprzejmy (bede za to bardzo wdzieczny) poniewaz nie znam sie zbytnio na php ![]() ![]() spoko jak bardzo bedzesz wdzieczny to moge CI podac numer konta wpłynie 100 to pomysle. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
słuchaj nikt Ci tu nie napisze gotowca za darmo to taka niepisana zasada, więc zakończmy już ten temat. EOT
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(McKansy @ 2006-01-14 20:05:38) nauka php nie jest mi konieczna bo nie ide w tym kierunku ![]() Skoro Ci nie jest konieczne to co tu robisz? A skoro idziesz w innym kierunku to uszanuj wiedzę innych, którzy chcą Ci pomóc. A jak nie chcesz pomocy tylko gotowca to możesz napisać zlecenie, napewno ktoś na nie odpowie. Zamykam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 17:46 |