![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%)
|
Więc tak znalazłem sobie taki skrypcik i go przerobiłem trochę:
Jednak wpisywany tekst do tego tooltipa sam się nie dopasuje np. do szerokosci 200 px tylko bedzie lecial w bok ile tylko sie da. Mozna temu zapobiec dodajac znak | ktory w tym skrypcie oznacza nowa linie. Teraz mam nastepujacy problem. Bo do tego tooltipa chcialem pobierac tresc jednak ta tresc musi sie zmiescic w szerokosci 200px. I wpadlem na pomysl zebym pobieral tresc z bazy, najpierw skracal go za pomoca strstrs() do np. 300 liter i potem dzielil to na fragmenty po 50 liter (jednak msuza to byc cale wyrazy a nie uciete slowa) i wrzucal do tablicy. Potem wrzucal do petli ktora robie nowe wiersze ktorej zawartoscia sa te elementy tablicy. Mam nadzieje ze ktos to zrozumial. Ja niestety nie jest w stanie wymyslic sobie jak to mialoby wygladac. Czy ktos z Was moglby mi pokazac w jaki sposob to zrobic ? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%)
|
explode (po spacjach) -> array_chunk (po 50elelemntow) -> join
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%)
|
To mnie przerasta... To czy mozna byloby zrobic to w taki sposob ze biore ta tresc i dziele ja na n czesci(po 50 liter) i wrzucic je do tablic... reszte będę chyba potrafił zrobić więc proszę o podanie przykładu takiego zastosowania... Dziekuję, pozdrawiam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 00:22 |