![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Witam.
Sam juz zglupialem ![]() String [x] troszke tekstu [x] a tu juz bardzije [/x] a tu dalej [/x] costam [x] calkiem nowego [/x] nie istotne dalej i teraz ma to zlapac tak String [x] troszke tekstu [x] a tu juz bardzije [/x] a tu dalej [/x] costam [x] calkiem nowego [/x] nie istotne dalej W zasadzie to ma dzialac tak : String Cytat troszke tekstu costamCytat a tu juz bardzije a tu dalej Cytat calkiem nowego nie istotne dalejTzn wyrazenie ma byc na tyle inteligente ze jak zobaczy ze w sorku jest taki sam znacznik to nie lapie go odrazu tylko czeka do nastepnego czyli lapie tak [x] costam [x]nowee[/x] costam[/x] string [x]ble ble[/x] costam do tej pory udalo mi sie tylko uzyskac [x] costam [x]nowee[/x] costam[/x] string [x]ble ble[/x] costam albo tak [x] costam [x]nowee[/x] costam[/x] string [x]ble ble[/x] costam oczywiscie obydwa sa bledne... jakies pomysly? (chce poprostu zlapac) [x] costam [x]nowee[/x] costam[/x] string [x]ble ble[/x] costam (z tym ze nie wiem czy cos nie jest zagniezdzone w srodku i w tym caly problem) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To juz jest troche hardcore.. trzebaby uzyc rekurencyjnych wyrazen i w dodatku asercji.. Narazie udalo mi sie cos takiego:
Niestety wylozy sie to w momencie, gdy umiescisz normalnie w tekscie znak ] (np. jakis inny tag) ~edit: Udalo mi sie troche to poprawic z uzyciem asercji, nowe wyrazenie wyglada tak: Kod #\\[x] ( (?: (?R) | (?:.*?(?!/x])) )* ) \\[/x]#x Jest juz prawie idealnie.. tym razem wylozy sie jak umiescisz normalnie w tekscie /x], ale raczej nie powinno sie zdarzyc. Inne tagi moga teraz byc dowolnie w tym zagniezdzone. Niestety z nieznanych mi powodow, gdy dolozylem w tej asercji z przodu brakujacy [ (oczywiscie poprzedzony \) to nie chce dzialac. ~edit: Ha.. mam gada ![]() Kod #\\[x] ( (?: (?R) | (?:.*?(?!\\\[/x])) )* ) \\[/x]#x Nie wiem tylko troche dlaczego w asercji konieczny byl jeszcze jeden dodatkowy backslash.. ale nie zmienia to faktu, ze dziala. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
dzieki
![]() Niezly hardcore ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:50 |