![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaraziłem się wirusem, którego efekt (oprócz kilku wpisów w autorun, które już usunąłem) wygląda następująco:
![]() Tapetę nie można zmienić - opcja ta jest zablokowana. Wirusem zaraziłem się podczas ściągania crack'a ze strony www.crackz.ws. POMOCY! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
www.nod32.pl
powinien pomoc ;-) -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(nexis @ 2006-01-13 23:44:10) irusem zaraziłem się podczas ściągania crack'a ze strony www.crackz.ws. POMOCY! ![]() Nie ładnie ściągać cracki ![]() ![]() ![]() Co do programu to polecam Ad-Aware... Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh no pieknie
Wirus aż musiał sie ujawnić na pulpicie aby uzytkowik go zauważył ![]() Uważaj bo wirus namawia do zinstalowania fałszywej wersji programu do zwalczania spyware. Jak sobie to zainstalujesz to bedziesz miał istną wylegarnie wirusów ![]() Szukaj w internecie jak walczyć z spysheriff bo to wyglada ze to jest on. Zobacz tu Jedno jest pewne - aby go usunac musisz wystartowac systemem z innego dysku albo w trybie awaryjnym. Bo pewnie nie obejdzie sie bez recznego kasowania plików. Najlepiej (wedłu mnie najszybciej) wyjmij dysk i zeskanuj go sobie programem antywirusowym w innym komputerze. Ten post edytował yavaho 14.01.2006, 00:38:45 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję, ale powyższych metod już próbowałem.
Czeka mnie więc format c: ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam to samo, wszystkiego próbowałem, w rejestrze też grzebałem.. ale się jeszcze pobawie - jakiemuś zasranemu wirusowi się nie dam
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w trybie awaryjnym też się to pojawia? może jest to kwestia wyłączenia niektórych procesów? Chętnie bym pomógł jak ktoś ma tego wirusa niech prześle
![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego format C: ? te wirusy z reguły nie niszczą plików tylko zachecaja do zakupów on-line. Chyba w tym kierunku zmierza teraz "biznes virusowy"
![]() Wloz dysk do innego komputera. Zeskanuj programem antywirusowym (nawet jakimś on-line tylko wtedy pewnie trzeba bedzie niektore pliki recznie usuwac). Potem zaskanuj programem typu Ad-Adware. I tyle. Dla pewnosci moza uzyć jeszcze program antywirusowy innej firmy. Tu coś jest na tego spysheriff Ten post edytował yavaho 14.01.2006, 22:26:55 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heh miałem TO SAMO jakieś 2 miechy temu jak siostre do kompa dopuściłem
![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dałem radę dzięki stronie podanej przez yavaho
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój brat miał to samo, potem mu komp zamulał jak pousuwałem wszystko (był taki patent, że musiałem winlogonui wyłączyć i w tym samym momencie usunąć program bo restart kompa szedł), FORMAT
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ja jeszcze od siebie dodam ze polecam:
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ech... Może się mylę, ale moim zdaniem to nie jest żaden wirus i pewnie wcale się nie rozmnaża. Po pierwsze spróbuj użyć Ad-Aware. Po drugie sprawdź jakie podejrzane procesy uruchamiaja się automatycznie przy starcie systemu. Swoją drogą opcję zmiany tepety moze też podmienić aplet. Pewnie używałeś IE.
![]() -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Kas @ 2006-01-15 20:57:41) Ech... Może się mylę, ale moim zdaniem to nie jest żaden wirus i pewnie wcale się nie rozmnaża. To jest jakby połączenie spyware z trojanem, ale bardzo czesto mu towarzyszy mały dodatek, na ktory łatwo sie nabrać. Na pasku w menu start po prawej stronie pojawia sie ikonka z dymkiem czy z alarmem (bardzo podbnym jak dymek informujący o nowych aktualizacjach) który informuje ze komputer został zainfekowany i namawia do instalacji fałszywego programu do zwalczania spyware.Jakies dwa tygodnie temu mialem takiego kompa do kwarantanny ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:42 |