![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ucina mi wartosci po przecinku z liczby -444.33 robi mi 444 -------------------- -------------
Gustaw |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestes tego pewien? Pokaz moze wiecej kodu.. zarowno manual jak i przetestowany przeze mnie przyklad twierdzi, ze float jako parametr funkcji abs nie stanowi problemu i zwraca mi poprawny wynik.
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- -------------
Gustaw |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Gdy Fido prosil cie o kod, chodzilo mu raczej bardziej w jaki sposob tworzysz zmienna $Kwota. Mnie zresztą to też interesuje
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ona jest okreslana:
kwota jest pokazana w formie z wartoscia po przecinku -------------------- -------------
Gustaw |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie rozumiemy sie. Mi chodzilo o samo żródlo danej, czyli w tym przypadku skad ci sie wziela zmienna :$FK_SumaBruttoK
moze w niej jest jakis blad. Bo ja tez testowalem ten kodzik i dziala bez zarzutu na zmiennach typu float. blad musi byc w zawartosci zmiennej. tylko nie pisz ze : $FK_SumaBruttoK=$innazmienna; pdaj wowczas wartosc tej $innazmienna i tak rekurencyjnie ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a moze metodą prymitywna? - traktujesz liczbe jako stringa, czyli
głupie ale powinno dzialac |
|
|
![]()
|
|
Kod -637.00-637.00minus 637sześćset trzydzieści siedem zł gr tyle mi wyswietla przegladarka, wartosci przes słowem minus sa wartosciami tej zmiennej przed umieszczeniem w fukncji, natomiast po slowie minus to co wykazuje to zamienie liczby na dodatnią. O to chodziło -------------------- -------------
Gustaw |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2004 Skąd: Pultusk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jasne.. moze wymyslcie kolo na nowo.. funkcja abs() jest w pelni sprawna, nie w niej tkwi blad. Ale przez ten kod wyzej to sie przekopywal nie bede.. jest delikatnie mowiac malo czytelny.
A swoja droga to funkcja do zamiany liczby na slownie jest juz na forum, wystarczy poszukac. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 22:00 |