![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2005 Skąd: z Czelsy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Tworze formularz. Chcialbym, aby pry jego wysylaniu dolaczala sie jeszcze jedna wartosc, ktora bedzie potem odebrana w docelowym skrypcie. Probowalem tak:
ale pozniej nie odbiera w skrypt.php za pomoca
Jak to rozwiazac? Czy moze da sie to przeslac za pomoca input type="hidden" ? Jesli tak to jak, bo nie moge wykombinowac. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
kod co pokazales to jeden wielki parse error. Tak masz u siebie czy tylko z lenistwa takie bledy walisz?
Bo ogolnie metoda co zaproponowales powinna dzialac. Co do input hidden tez nie widze problemu. poptostu w value tego pola przypisujesz zadaną wartość. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2005 Skąd: z Czelsy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wybacz, nie z lenistwa. Poprostu wydawalo mi sie ze 'okrojenie' mojego kodu to dobry sposob zeby sprecyzowac o co mi chodzi, ale widze ze nie ... Oto caly skrypt (przy opcji korzystajacej z "?")
natomiast ten ktory odbiera
i nie pokazuje on nic ============================================================== natomiast przy hiddenie zmieniam tylko formularz na:
a skrypt odbierajacy na
i rowniez nic ![]() Ten post edytował bobens_83 13.01.2006, 13:16:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
skrocenie kodu w celu poakazania bledu to czesto dobra rzecz. ale gdy brakuje srednikow to ja juz nie wiem czy to twoja pomylka przy kopiowaniu czy tak masz w kodzie. tak wiec jak skracasz, to skracaj poprawnie
![]() Co do problemu. najwyrazniej ci nic nie pokazuje bo ci wogole nie wchodzi do tego ifa co w nim wyswietlasz. Daj se wnim : echo "cokolwiek"; jesli ci tego nie pokaze znaczy ze nie wszedl ![]() pozatym nie zamknales inputa hidden ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Sie rozumie
![]() No wlasnie ze pokazuje, i to jest dziwne. Po 'przechwyceniu' pozostalych wysylanych wartosci da sie je wyswietlic. Wszystkie za wyjatkiem tego id_news. PS. Troche pozytywnej energii dla Emilki -----------------> ![]() Ten post edytował bobens_83 13.01.2006, 13:11:53 |
|
|
![]()
|
|
1) skoro pokazuje ci inne wartosci z formularza, to i pole ukryte tez ci musi pokazac jesli jest w nim wartosc. to sprowadza sie do pytania czy wogole wkladasz jakas wartosc. daj se echo na wartosci ktorą wkaldasz do hidden i zobacz czy wogole ona jest
2) zamknales juz tego hiddena co ci mowilem? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nospor nie umiem tego wyjasnic, zaczelo dzialac
![]() ![]() Ten post edytował bobens_83 13.01.2006, 13:34:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:39 |