![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Zmodyfikowalem jeden skrypt do uploadu, aby przy uploadzie dodawal mi lokalizacje pliku do bazy. Jedonczesnie chcialem aby dodawal mi rowniez wartosc przekazana przez link, czyli np upload.php?id=35 wartosc id to ID galerii do ktorej ma zostac przypisana fotka ladowana na serwer. Wszystko niby gra, fotka sie zapisuje. w bazie jej nazwa sie dodaje.. alee.. pole ID_gall (galerii) pozostaje puste. Kiepsko znam php, ale obawiam sie ze problemem jest wczesniej uzyta jakas wartosc wyciagnieta z GETa.. moze ktos zna rozwiazanie?: oto kod:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety tak
![]() ![]() galeria/upload.php?id=22 jakies inne pomysły? |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
===
jak tu nie ma to pewnie masz cos zle w bazie danych... |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Pustka
![]() INSERT INTO foto (ID_galeri, link) VALUES ('', 'pliki/pl.gif')link i id galeri zostaly zapisane Upload pliku czyli jednak cos jest nie tak.. get nie zciaga mi wartosci ![]() nie mam pojecia co jest przyczyną:/ bardzo slabo znam php Hwao, moglbys mi w tym pomoc? Przyjzec sie temu skryptowi..? |
|
|
![]()
|
|
ten post wyzej to moj...
[EDIT] Problem rozwiazany.. siedzialem, siedzialem nad tym i wysiedziałem... linia 91 (wg mojego pierwszego posta w tym temacie) powinna wygladac tak:
Oczywiscie ciut wyzej zdefiniowalem zmienną $gal_id:
Temat do zamknięcia. Ten post edytował cfkr 14.01.2006, 07:20:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:51 |