![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2005 Skąd: Byczyna Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc!
Czy wie ktos jak zrobic, aby pliki o rozszezeniu *.php byly interpretowane przez parser PHP5 a nie PHP4? bo teraz trzeba dawac rozsz. *.php5, a to psuje strukture plikow. Dzieki i pozdrawiam. -------------------- hmmm.... :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O ile wiem to się nie da.
Ale można to ominąć, w pewnien sposób. Jesli mas zplik index.php5 i do niego includujsz inne pliki (również .php) lub uruchamiasz je "za pomocą" index.php5 to do ich wykonania zostanie użyty parser php5. Więc nie ma aż tak dużo ewentualnych zmian. Jeśli kozystasz z jednego pliku jako routera. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na livenet.pl jest to rozwiązywane przez dodanie w .htaccess
Kod Action application/x-httpd-php5 "/cgi-sys/php5" AddType application/x-httpd-php5 .php moze spróbuj tak Ten post edytował lemming 12.01.2006, 21:01:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wlasnie, przez .htaccess powinno sie udac, jesli potrafimy uzywac plikow z dowolna koncowka lub w ogole bez...
-------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko, ze na home.pl nie ma Apacha
![]() -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(FiDO @ 2006-01-12 21:14:59) Tylko, ze na home.pl nie ma Apacha ![]() Niestety potwierdzam. Właśnie pisze na home.pl dla jednego klienta projekt i miałem ten sam problem. W związku z tym że pisze na Mojavi, które działa na jednym pliku index.php sposób podany przeze mnie wyżej jest idealny. home.pl jak już ~FiDO powiedział ma swój serwer, bądź co bądź bazujący na Apache, ale nie dający mozliwości o których pisał ~lemming |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:23 |