![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dopiero poznaję php (zajmuje się Flashem). Mam przykładowy plik .xml :
a pytanie dotyczy dodawania do istniejącego pliku nowych elementów (np. do podanego wyżej pliku nowych obiektów "man"), jak to zrobić, jak się do tego zabrać? Czytałem o simplexml, xml_parser, ale wciąż nie potrafię rozwiązać problemu. Bardzo proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do generowania xml sluzy dom - jesli szukasz pod php4 to bedzie dzial dom xml w manualu, a jak dla php5 to dom, na stronie zend.com jest przyklad jak taki xml generowac i pewnie na wielu jeszcze stronach ... wystarczy poszukac
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, teraz wiem co robić (mniej więcej...). Mam pytanie odnośnie tego co napisałem - czy w ten własnie sposób należy odwoływać się do elementów?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Majac gotowy dokument i znajac jego strukture lepiej korzystac z simpleXML" title="Zobacz w manualu php" target="_manual.
Ja na moje oko twoj kod jest OK ale z DOM-a orlem nie jestem ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tez sie trzymam tej samej wersji co NuLL pisal czyli SimpleXML: latwiej, szybciej
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:27 |