![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czy można w ciele metod klas generować obiekt systemów szablonów Smarty, wyświetlić stronę i zakończyć działanie aplikacji? Czy raczej nie wypada tego typu praktyka wewnątrz klasy i zrobić to w kontrolerze? Jeżeli w kontrolerze to w jaki sposób wybrać właściwy szablon do prezentacji?
Przykładowy kod:
Ten post edytował eMartio 12.01.2006, 14:43:09 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie widze potrzeby robienia exit po wywolaniu display, np. chcialbym po display zapisac czas generowania strony, w Twoim przypadku jest to niemozliwe
a swoja droga, wole dziedziczyc po Smarty np. SmartyResponse extends Smarty ![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozna w metodzie (po co ten exit?), ale w kontlorerze faktycznie ladniej.
Moim skromnym zdniem to jeszcze lepiej bedzie w ogole utworzyc obiekt smarty poza klasa i tylko go do niej przekazac
Ten post edytował bigZbig 12.01.2006, 15:37:41 -------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprawka gdyby ktos niewtajemniczony czytal:
nie Kod dispal tylko Kod display
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(sf @ 2006-01-12 14:26:41) nie widze potrzeby robienia exit po wywolaniu display, np. chcialbym po display zapisac czas generowania strony, w Twoim przypadku jest to niemozliwe a swoja droga, wole dziedziczyc po Smarty np. SmartyResponse extends Smarty ![]() W mojej aplikacji mam własną klasę Smarty, która dziedziczy po klasie Smarty. Z tym "dispal" to przepraszam. Pisałem to na szybkiego.
Podoba mi się ten zapis. Dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:35 |