![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 2 Dołączył: 13.05.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam mały problem. Zrobiłem tabele w której nie wiem czy to dobrze określe, znajduje się TABLICA w TABLICY.
Wszystkie dane są pobierane z "toI ol", następnie na podstawie stworzonej tablicy według pola "$linia[1]" pobierana z następnego pliku jest zmienna "$czes[3]". Wszystko pięknie działa, dopóki w drugim pliku funkcja przeszukująca pierwszą kolumnę "$czes[0]", nie napotka na swojej drodze (nie wiem jak to określić) np. olek , naolek lub też karolek - chodzi o frazę "olek", wtedy wyświetla : olek - Warszawa olek - Kraków(miało to przypisać "naolek") jak tego uniknąć? tzn. szukania frazy w wyrazie? nie wiem czy dobrze to wszystko sformułowałem ![]() [php:1:b14d7b65c6]<?php usort($tablica, "strnatcmp"); // toI ol $tablica1 = array_reverse($tablica); for($i=0;$i<count($tablica1);$i++) { $linia=explode('|^^^|', $tablica1[$i]); $kol = substr( $wie, 2, ( strlen($wie) ) ); $tabli=file("2plik.txt"); // toII for($i1=0; $i1<count($tabli); $i1++) { $czes=explode("|^^^|", $tabli[$i1]); if(ereg(($linia[1]),$czes[0])) { echo "<tr CLASS=dane> <td>{$lp}</td> <td><a href=staty.php?lo=$linia[1]&kol=$kol>{$linia[1]}</a></td> <td>{$linia[2]}</td> <td><b>{$linia[0]}</b></td> <td><b>{$czes[3]}</b></td> </tr>"; } } $lp++; } ?>[/php:1:b14d7b65c6] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawiłem trochę ten kod, bo był taki burd... ahhh...
Nie napisałeś jasno, co tak na prawdę chcesz uzyskać? 1. Gdzie jest zmienna $wie? 2. Ładowanie z pliku funkcją file() w każdej iteracji to zły pomysł... -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 2 Dołączył: 13.05.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tym $wie się nie zajmujmy
Mam tabelę, koluma Login i punkty jest pobierana z pliku pierwszego LP||Login||Miasto||Punkt 1||olek||Warszawa||9 2||lolek||Kraków||5 3||kamil||Gdańsk||2 chodzi mi o to aby odszukać w pliku 2plik.txt dany login i na podstwie tego dopisać misto do tabeli, dane są w nim zapisane w postacii: Kod olek|^^^|costam|^^^|costam|^^^|Warszawa|^^^|costam
lolek|^^^|costam|^^^|costam|^^^|Kraków|^^^|costam józek|^^^|costam|^^^|costam|^^^|Wrocław|^^^|costam kamil|^^^|costam|^^^|costam|^^^|Gdańsk|^^^|costam itd. nie będe już kombinował z moim kodem. Może macie jakieś rozwiązania? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.08.2025 - 18:00 |