![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_PePe- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam jestem poczatkujacym, a wrecz amatorem php, jednak mam problem z ktorym nie moge sobie poradzic, a wiec:
mam sobie plik dane.txt a w nim przykładowo: PePe,1,2,3 PePe1,4,5,6 Powyzsze dane wpisywane sa z formularza i przy kazdym ich dodaniu dopisywana jest kolejna linijka. Chciałbym te dane umiescic w tabeli np: Nazwa pkt1 pkt2 pkt3 PePe 1 2 3 PePe1 4 5 6 Nie wiem jak to zrobic, czy ktos by mogl mi pomoc? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
naprowadze cie:
file() explode() na wynikach file() problem byl wiele razy poruszany na forum. mozesz poszukac -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Gość_PePe- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zdaje sobie sprawe ze jestes specjalista od php i dla Ciebie to jest banalne, jednak dla mnie nie, napisalem powyzej ze jestem cienki z tego. Jagbys mogl mi bardziej szczegolowo pomoc, bylbym wdzieczny
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a ja zdaje sobie sprawe ze jestes poczatkujacy, dlatego napisalem ci czego masz szukac.
http://www.google.com/u/forumphppl?q=file(...l&start=20&sa=N a tu masz jeden z wynikow: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=18...=0entry114564 najpierw przy pomocy file() pobierasz wiersze z pliku a potem przy pomocy explode() rozbijasz je na kolumny ![]() Poszukaj, napisz jakis kod na podstawie innych. tak sie najlepiej uczyc a nie tylko czekac na gotowce -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Gość_PePe- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dobra znalazłem jakis kod, wstawia w tabele, jednak zamiast wynikow w pola wstawia same 0 :/ oto wynik: Moja strona
![]() poprawiam --- nospor |
|
|
![]()
|
|
nie:
a:
pozatym numeracja w tablicy $wiersz zaczyna sie od 0 a nie od 1 w twoim przypadku intval jest niepotrzebne i uzywaj odpowiedniego bbcode -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Gość_PePe- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dziekuje uprzejmie za pomoc, działa
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rada na przyszlosc, aby ulatwic sobie zycie
zamiast:
dawaj:
Ten post edytował dtb 11.01.2006, 14:55:07 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 08:32 |