![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki problemik. Otóż mam skryp logowania klientów do sklepu. Jak zrobić coś takiego aby dodanie towaru do koszyka mógł dokonać tylko zalogowany klient? Pozdrawiam!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po zalogowaniu zapisujesz klienta do sesji i sprawdzasz czy user jest zalogowany i czy moze dodac towar_
-------------------- |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
A jak sprawdzić czy klient jest zalogowany interesuje mnie kod php.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic trudnego. Rozumiem, że informację o zalogowaniu użytkownika przechowujesz w zmiennej sesji. Jeśli tak możesz napisać prostą instrukcję if.
Na przykład:
Możesz to oczywiście wrzucić w pętlę. Na stronie dodaj.php musisz dodać takie samo sprawdzanie stanu zalogowania użytkownika. Możesz też napisać fuckcję, która robiła by to automatycznie za ciebie. Jeśli źle cię zrozumiałem lub się pomyliłem to przepraszam. Przy okazji witam i pozdrawiam wszystkich. Ten post edytował Dark Raven 11.01.2006, 23:14:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ja mam inny problem z logowaniem Po wpisaniu loginu i hasla przekierowuje na strone konto.php ale niestety cos sie nie chce przekierowac ![]() to czesc kodu strony logowania
a to kod strony konto.php
nie wiem juz co jest nie tak walcze z tym juz drugi dzien Pozdrawiam Ten post edytował camelleon 11.01.2006, 15:40:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ob_start() na początku kodu i ob_end_flush() na końcu, poza tym po co Ci exit(); po header()
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2005 Skąd: Podczerwone Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(tiraeth @ 2006-01-11 15:46:35) ... po co Ci exit(); po header() ![]()
Sam tak używam. Po co serwer ma przerabiać resztę skryptu, jeśli jest przekierowanie? -------------------- Podhale naprawa komputerów, strony WWW
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustaw na początku skryptu
Kod error_reporting(E_ALL); i zobaczymy czy jakiś błąd wyświetla |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Umieściłeś cały skrypt? Jeśli nie to sprawdź czy na pewno nie wysyłałeś już nic do nagłówka. Nic innego mi nie przychodzi do głowy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki SongoQ za pomoc. Już jest wszystko OK.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki!
Dodalem tylko ob_start() na początku kodu i ob_end_flush() na końcu Pozdrawiam Ten post edytował camelleon 12.01.2006, 13:12:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 12:13 |