![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_rydzyk- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Mam pewien problem, mianowicie: Mam tablicę:
oraz zmienną $tresc. Chcialbym aby wszystkie wyrażenia z tej tablicy znalezione w $tresc były zamieniane na <div style="costam">Wyrazenia</div>. Próbowałem preg_replace ale jakos nie moge tego skapowac ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładając, że szukasz "ai_":
Manual się kłania! -------------------- |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Oj, przepraszam, dalem za mały odcinek tej tabeli:) Tam są rónież inne wartości nie zaczynające sie na ai_
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ai_ to tylko przykład wyrażenia do wyszukania, napisz może dokładniej o co Ci chodzi.
-------------------- |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam tabelę z różnymi wartościami i chcę aby w zmiennej $treść skrypt wyszukiwał ów wartości i wstawiał je w <DIV>y
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2004 Skąd: Pultusk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosze bardzo pozdro |
|
|
![]()
|
|
R4v3N: sprawdziłeś chcoiaż co Twój kod robi? Bo chyba nie to o co chodziło...
Prawdopodobnie dobre rozwiązanie:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2004 Skąd: Pultusk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ehmmm fakt bo zmienic 2 zmienne to problem
![]()
|
|
|
![]()
|
|
To pomyśl teraz o wydajności... Wywołanie count( $byte_names ) razy funkcji preg_replace(), uruchomienie kompilatora wyrażeń, analizowanie ciągów itp itd. Będzie trwać naprawdę zdecydowanie dłużej niż jedno wywołanie preg_replace, podanie jej tablicy i pozwolenie na wewnętrzene przetworzenie wszystkiego. Twój kod byłby znośny gdybyś przynajmniej użył str_replace().
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
chcialem ale nie chcial mi sie poprawiac, przecierz to nie dla mnie typek dostal pomysl niech teraz go sensownie wykozysta.
Zreszta zaloze sie ze jezeli ma problemy z takim czyms, to twojego kodu nie zrozumie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:13 |