![]() |
![]() |
-Gość_Paweł- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam mam taki problem otoz. Che zrobic formularz jak go sie wypelni to zapisuje wyniki w bazie danych i po nacisneiciu zapisz (wlasnie je zapisuje) przenosi na inna podstrone i tam wsywietla cala zawartosc tabeli.
A teraz zycowo ![]() Oto moj kod nie weim dlaczego nie dziala (poczatkujcy jeste ![]() Strona index.php3
Plik czesc.php3 :
Dla sprostowania : Przy sprawdzaniu polaczenia pokazuje mi ze polaczenie ustanowiono. Narazie wpisywanie w pola formularzu ma nic nie dac bo to proba ![]() |
|
|
![]() |
-Gość_Paweł- |
![]()
|
Goście ![]() |
Juz sobie poradzilem ale dlugo szukalem
![]() ![]() Ale teraz drugi problem dlaczego nie pobiera mi wartosci zeminnych z pol formularza i nie zapisuje uch w bazie danych ? I jedno pytanko czy jezeli mam ten kod i w nim podaje hasl oi logi n na serwer czy on wyswietli sie w zrodle pliku jesli ktos sobie je wlaczy czy jakos jest ukrywany ![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
1. Po co cały czas wybierasz bazę danych, raz wystarczy. 2. Zainteresuj się obsługą błędów mysql_error" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. Cytat Ale teraz drugi problem dlaczego nie pobiera mi wartosci zeminnych z pol formularza i nie zapisuje uch w bazie danych ? Myślę, że przyczyną tego może być register_globals = off, zamiast definiować zmienne w ten sposób:
Cytat I jedno pytanko czy jezeli mam ten kod i w nim podaje hasl oi logi n na serwer czy on wyswietli sie w zrodle pliku jesli ktos sobie je wlaczy czy jakos jest ukrywany ? 1. Czemu nie sprawdzisz? 2. Jest przetwarzany po stronie serwera więc się nie wyświetli ( dopóki tego nie chcesz ), chyba że będzie awaria parsera php. Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
-Gość_Paweł- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzieki wszystkie twoje opcje wyprobuje ;] i zastosuje sie do wskazowek , aczkolwiek prze zten czas bez odpowiedzi sprobowalem innym sposobem i tez nie wyszlo ;]
w formularz.php3
a w jolt.php3
I chodzi oto ze niestety w pliku jolt.php3 , nie zapisuje przeslanych wynikow formularza w bazie danych dlaczego ? I bede pamietal zeby nie wybierac caly czas bazy ;] Teraz jeszcze niestety tak jest |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(strife @ 2006-01-07 20:45:39) 2. Zainteresuj się obsługą błędów mysql_error" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. Tutaj Ci dałem odpowiedź, dlatego ponieważ sądze iż masz źle skonstruowane zapytanie mogę Ci poprawić linijkę którą uważam, że jest zła, ale nie wiem czy będzie dobrze tak więc pisane z palca
Zapewne wiesz, która to jest poprawiona linijka skryptu. Generalnie błąd twi/twił w ciapkach ', a konkretniej mówiąc w ich braku, pola typu char powinny być nimi poprzedzone informując iż jest to taki a nie inny typ, w przeciwieństwie do int przy którym jest to zbędne. Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 10 Dołączył: 23.08.2005 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no nie uzupelnia ci bo masz zle zapytanie. ZObacz na uklad INTERT INTO
EDIT: Wogule tu troche namieszales. Po co tworzysz tabele jak mozesz sam ja strorzyc i tylko uzupelniac rekordy ![]() Następnie: - Po co 2 razy dałes
- po co zamylasz 2 razy polaczenie z baza jak mozesz tylko na koniec kody tak to jest o pare linijek krotszy - korzystaj z poprawnosci wykonania zapytania korzystajac z if" title="Zobacz w manualu php" target="_manual lub or die" title="Zobacz w manualu php" target="_manual oraz mysql_error" title="Zobacz w manualu php" target="_manual Ten post edytował vtuner 7.01.2006, 22:11:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
EDIT : Usunalem juz ten post bo dziala ;]
Zrobilem tak wyniki zapisalem w zmiennych i : INSERT INTO uczestnicy SET Druzyna='$zmienna1',Login='$zmienna2',Liga='zmienna3' ; I teraz juz dziala ;] Dzieki wam ;] A teraz ![]() Pozdrawiam Paweł Ten post edytował prt 7.01.2006, 23:13:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 10 Dołączył: 23.08.2005 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pobierasz dane z bazy i potem
jesli dane pole z bazy jest rowne przekazanemu przez formularz to wyswietlasz swoj komunikat(funkcja if" title="Zobacz w manualu php" target="_manual) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:13 |