|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2002 Skąd: zamość Ostrzeżenie: (0%)
|
Hmm teraz dalej wałkujemy bugi w moich skryptach... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
oto kawałek kodu Kod $ baza=nazwa_bazy;
$pytanie="SELECT id, COUNT (id) FROM tabela WHERE id="costam" "; $wynik=mysql_db_query($baza,$pytanie); $liczba_odpowiedzi=mysql_result($wynik,0,0); i teraz zamiast zliczyć liczbę wierszy wyskakuje error pod tytułem : "Supplied argument is not a valid MySQL result resource in blablabla" może ktoś wie, gdzie tkwi błąd ? |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2002 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mysle ze powinno byc tak:
Kod $baza="nazwa_bazy";
$pytanie="SELECT id, COUNT (id) FROM tabela WHERE id='costam';"; $wynik=mysql_db_query($baza,$pytanie); #$liczba_odpowiedzi=mysql_result($wynik,0,0); (nie wiem po co to) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%)
|
dam ci przyklad na praktyczne zastosowanie mysql_result:
( bez mysql_result...) $query = "Select count(*) from tabela"; $exec = mysql_query($query); $exec = mysql_fetch_row($exec); $total = $exec[0] (... z ...) $query = "Select count(*) from tabela"; $exec = mysql_query($query); $total = mysql_result($exec,0); ja uzywam wlasnych funkcji do zapytan wiec kod upraszcza sie do 2 linijek |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 07:10 |