![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Witam
Od pewnego czasu staram się lepej zorganizować swoje projekty, i w lepszy sposób projektować zarówno strukturę OOP, jak i sam przebieg działania aplikacji. I nagle okazalo się, że moja wiedza i umiejętności związane z UML są stanowczo niewystarczające. Stąd stwierdziłem, że muszę poszukać dodatkowych materiałów lub książek, które pomogą mi nauczyć się pracy z UML. Ale zanim - może wspomnę, co mnie zmartwiło. Znam podstawy UML, znaczenie poszczególnych diagramów, rozrysowywanie poszczególnych związków itp. A przynajmniej podstawy tego. Mam również i znam podstawowe zasady obsługi paru programów do tworzenia diagramów, a nawet sprawiłem sobie tablice do rysowania ![]() Niestety - okazuje się, że bardzo trudno przychodzi mi z tym pracować. Nie wiem, od których diagramów należałoby rozpocząć, jak je z sobą łączyć, jak rozpocząć i w którym momencie skończyć prace z projektem. No i potrzebuję pomocy. Potrzebuję materiałów i publikacji, które nie tylko przekażą podstawowe zasady UMLa ale również pokażą jak z nim żyć, tak by było to udane "współżycie" ![]() Możecie coś zaproponować? -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 17:46 |