![]() |
![]() |
-Garbacz- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, czy można stworzyć prosty rotator banerów z częstotliwością odświeżania 20 sekunk??
Czyli co 20 sekund jest nowy baner?? Czy można to zrobić bez bazy mysql?? samo czyste php?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast bazy mozna użyć plików do zapamietywania informacji o banerach np gdzie jest plik swf czy jpg danego banera, do zmiany banera co x sekund mozna użyć funkcji setInterval
Ten post edytował php programmer 6.01.2006, 11:55:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@php programmer - setInterval dotyczy php ? od kiedy ?
![]() Mały zarys
Mam nadzieję, że o to chodziło ? ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat @php programmer - setInterval dotyczy php ? od kiedy ? Nie dotyczy, ale kto powiedział, że nie można użyć JS? JS najlepiej sie chyba nadaje, bo nie trzeba wtedy przeładowywać strony. |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
a jest taki gotowy skrypt php, bo ja się niestety na tym nie znam a bardzo tego potrzebuję....
byłbym bardzo niezmiernie wdzięczby jakby ktoś podaj taki skrypt albo namiaryt na niego.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(php programmer @ 2006-01-06 12:15:58) Nie dotyczy, ale kto powiedział, że nie można użyć JS? JS najlepiej sie chyba nadaje, bo nie trzeba wtedy przeładowywać strony. Może fakt, że temat jest na forum dotyczącym php i to że autor zaznacza Cytat samo czyste php?? Ale wiesz, nie wiem ![]() EOT. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przepraszam, za dwa pod sobą posty, dziękuję!! Bardzo dziekuję!!
|
|
|
![]()
|
|
Cytat samo czyste php?? To chyba dotyczyło, że czyste php w sensie,że bez MySQL, tak mi sie wydaje Ten post edytował php programmer 6.01.2006, 12:22:59 |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam mały problem, jezeli mam banery napisane w JV to wyskjakuje błąd właśnie na tym kodzie.
baner zaczyna się <script> i kończy </script> |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Guest @ 2006-01-06 12:23:25) mam mały problem, jezeli mam banery napisane w JV to wyskjakuje błąd właśnie na tym kodzie. baner zaczyna się <script> i kończy </script> I mamy się domyślić co to jest za błąd? Może pokażesz? -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Błąd
Kod Parse error: parse error in c:\usr\krasnal\www\eurobarre\ebay.php on line 58 KOD:
![]() ~mike_mech |
|
|
![]()
|
|
1. Używaj poprawnego bbCode!
2.
Nie miałeś przez ' wstawionego znaku \ który informuje iż nie będzie on traktowany specjalnie, jeśli jesteś dociekliwy poszukaj... Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok juz prawie, jest jeszce jeden błąd z funkcę header
Kod Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\usr\krasnal\www\eurobarre\ebay.php:6) in c:\usr\krasnal\www\eurobarre\ebay.php on line 83
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
czyli muszę dać na samym początku te linijkę??
bo ten "skrypt" jest zagnieżdźony w zwykłym HTML'u (tylko rozszerzenie plików zostało zmienione na plik.php tak wyczytałem z innych a na końcu muszę dodać
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 19:57 |