![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z generowaniem nowych zdjęć.. chodzi o to, że mam 3 hosty na jednym serwerze, na jednym z nich jest są grafiki produktów ze sklepu chodzi o to, że bez sensu jest przerzucanie wszyskich plików na każdy host..
potrzebuje zrobić cos takiego, że: 1. będą na sklepie nr 2 sprawdzam czy plik istnieje na sklepie nr 1 (file_exists) (tak myśle) 2. jeśli plik istnieje to pobieram jego rozmiar i jeśli, którykolwiek z wyiarów ma ponad 250px to obrazek jest skalowany proporcjonalnie do 250px i tworzony dynamicznie, a nastepnie genereowany jest link w popupie do dużego zdjęcia (w orginalnych rozmiarach).. chciałoby sie użyć getimagesize, ale jak?? -------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szczegółu getimagesize w manualu, a ponizej skopiowany kawałek
skryptu z jednej z moich stron
Ten post edytował php programmer 6.01.2006, 12:13:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm.. ale nie do końca tak, bo potrzebuje ukryć faktyczną ścieżke do fotki
Mam taką funckję tworzącą fotkę:
Problem jest taki, że na innych hostach nie moge użyć:
a jesli moge to co powinnienem wpisać w miejsce adresu do fotki? Czy mogę użyc ścieżek absolutnych?? i jak?? -------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:00 |