![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z download.
Chcialbym aby po zalogowaniu sie do serwera ftp uzytkownik mogl pograc plik ale w taki sposob aby nie widzial gdzie plik sie znajduje. dostal link w postaci xxx.php?file=1 i to wiem jak zrobic ale teraz mam problem jakiego poleceniu uzyc aby pobrac plik uwzgledniajac autoryzacje na serwerze (jest ftp_get) ale ono nie uwzglednia pytania uzytkownika o miejsce zapisania pliku tylko automatycznie zapisuje w podanej lokalizacji. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapisz w db id i adres pliku. a potem SELECTem wybierz adres gdzie id=$_GET['file'] i uzyj header aby go sciagnelo,
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tyle wiem ale czy header obsluzy mi login i haslo tak aby nie wysylac ich otwartym tekstem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(saigon @ 2006-01-06 07:15:04) tyle wiem ale czy header obsluzy mi login i haslo tak aby nie wysylac ich otwartym tekstem Heder wysyła nagłówki z tego co wiem czystym textem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
header zrobi poprostu przekierunkowanie do pliku. tyle!
zawsze mozesz dac: echo '<script> document.location = "adres_bezwzgledy_do_plik"; </script>'; -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:52 |