![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy napisał by mi tutaj ktoś system oparty na cookiesach który działałm by w nastęoujący sposób:
Jeżeli ktoś weźmie udział w ankiecie to tworzy się cookies który umożliwia zagłosowania dopiero po 24h ale blokada ta musi działać nawet po zmianie adresu IP. Skrypt sondy oraz cookies że tylko jeden głos dziennie mam ale potrzeba mi właśnie żeby nawet po zmianie IP nie szło głosować drugi raz. Jeżeli gdzieś już padło to pytani to przepraszam. Ten post edytował pat15 4.01.2006, 20:17:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
![]()
teraz sprawdzasz czy jest cookie ![]()
jak jest to sprawdzasz czy uplynely 24h ![]()
nie uplynely (chyba sprawdz czy napewno > ma byc w ta strone ![]() ![]() wiec user nie moze glosowac, tzn dal glos nie minely 24h
user mial ciacho ale minely 24h moze glosowac ![]()
user nie ma ciastka pewnie nie glosowal, moze zaglosowac // koniec Mozesz to zrobic na funckji ktora zwraca true/false ![]() Ma to jedna wade poniewaz user moze usunac ciastko ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(hwao @ 2006-01-04 22:50:00) Trochę namieszałeś, bo ten warunek będzie zawsze spełniony skoro w ciachu "time" jest wartość time() czyli duuużo więcej niż ilość sekund w 1 dobie. Proponuję:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurde coś mi to nie idzie :/ Byłby ktoś wstanie mi to dokleić do mojego skryptu ? Wysłałbym pliki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:10 |