![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi mi o to ze skrypty dzialaja mi bez problemu, jezeli jednak zalacze w jedym z nich odwolanie do drugiego innego skryptu to ten juz nie jest wykonywany tylko pokazuje sie jego kod zrodlowy, gdy zas ten sam projekt odpale na apachu normalnie z katalogu htdocs to wszysto dziala bez problemu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokarz kod, bo cos Cie nie rozumiem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np pisze sobie prosty formularz noi odwoluje sie do pliku php noi nie dziala mi skrypt
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale jak sie odwolujesz? kod albo opisz wszystko dokladnie- conajmniej 400 slow, krotszych wypracowan nie czytam.
|
|
|
![]()
|
|
no np tak:
Kod <form action="dodaj.php" method="post">
<input type="text" name="kategoria" size="30" maxlength="30"> <input type="submit" name="submit" value="wyslij"> </form> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 13 Dołączył: 26.06.2003 Skąd: Piekary Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może masz błąd w pliku przetwarzającym ten formularz.
-------------------- This is only game
|
|
|
![]()
|
|
nie mam bledu bo tak jak napisalem wczesniej jak odpale to noramlenie przez przegladarke a nie przez php webpage edytor to mi dziala a chcialbym zeby mi dzialalo w edytorze
|
|
|
![]()
|
|
mi chodzi o kod, o kod php, pokarz jak to przetwarzasz i nie na przyklad, ale tak jak masz napisane, ze Ci zle dziala.
|
|
|
![]()
|
|
to jest plik z formularzem:
Kod <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/2000/REC-xhtml1-20000126/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <meta http-equiv="content-language" content="pl"> <title>Dodawanie kategori </title> </head> <body> Dodaj nowa kategorie:<br> <form action="dodaj.php" method="post"> <input type="text" name="kategoria" size="30" maxlength="30"> <input type="submit" name="submit" value="wyslij"> </form> </body> </html> to jest plik dodaj: Kod <?php
require_once("connect.inc"); $query = "INSERT INTO kategorie VALUES (NULL,'$kategoria')"; $query_result = mysql_query ($query); if ($query_result) { echo '<b><font color="green">Kategoria zostala dodana!</font></b>'; } else { echo '<b><font color="red">Kategoria NIE zostala dodana!</font></b>'; } mysql_close(); ?> a to plik connect: Kod <?
DEFINE (DB_USER, "root"); DEFINE (DB_PASSWORD, "fiufiu"); DEFINE (DB_HOST, "localhost"); DEFINE (DB_NAME, "katalog"); //polaczenie MySQL $db_connection = mysql_connect(DB_HOST,DB_USER,DB_PASSWORD); mysql_select_db(DB_NAME); ?> noi to tyle |
|
|
![]()
|
|
hmmm niewiem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Cytat chodzi mi o to ze skrypty dzialaja mi bez problemu, jezeli jednak zalacze w jedym z nich odwolanie do drugiego innego skryptu to ten juz nie jest wykonywany tylko pokazuje sie jego kod zrodlowy, gdy zas ten sam projekt odpale na apachu normalnie z katalogu htdocs to wszysto dziala bez problemu Testowac skrypty php musisz zawsze w trybie serwera czyli kiedy w adresie jest http://....
Jesli podajesz action dla formualrza czy jakis href musisz rowniez uwazac by przypadkiem nie podac sciezki wskazujacej ze chodzi o 100% plik - zaczynac sie bedzie od file: albo c:... Czy na pewno miales to prawidlowo? Pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 06:23 |