![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam pytanie jak napisać skrypt, który rozróznia domeny i kieruje na strone domeny która jest w pasku adresu, np:
www.ja.pl i www.ty.pl pliki sa na tym samy serwerze, ale chce aby po wpisaniu www.ja.pl wyskoczyła strona ja.php a jak wpisze www.ty.pl wyszkoczyła strona www.ty.php -------------------- mali ludzie tworzą wielkie rzeczy, przez co stają się wielkimi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O to Ci chodzi? Jeśli nie to pisz jaśniej. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobra:
mam serwer i dwie domeny. po wspisaniu adresu www.ja.pl zeby sie odwolalo do pliku o nazwie ja. php(html.htm, cos innego) a jak wpisze sie www.ty.pl wyswietli zawartosc ty.php(html.htm, cos innego), chodzi o to jak rozroznic domene i jak do domeny przypisac plik z informacjami -------------------- mali ludzie tworzą wielkie rzeczy, przez co stają się wielkimi
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to Ci mówię, zajrzyj do tablicy $_SERVER. Zawiera ona m.in. informacje o domenie.
Dokładasz prostą instrukcje waruknową i masz przekierowanie na różne pliki. |
|
|
![]()
|
|
a mozesz podac przyklad na jakij kolwiek domenie czy czyms innym, prosze, lepiej zrozumiem, an przykladzie niz definicji, wielkie dzieki
-------------------- mali ludzie tworzą wielkie rzeczy, przez co stają się wielkimi
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
wyjasnij mi co ja teraz napisalem to reszte zromumiem (chyba)
-------------------- mali ludzie tworzą wielkie rzeczy, przez co stają się wielkimi
|
|
|
![]()
|
|
Cóż widze że nic z tego
![]()
Raczej to miałem na mysli ![]() (pisane z palca, ale istotna jest idea) |
|
|
![]()
|
|
ale wazne sa checi
![]() -------------------- mali ludzie tworzą wielkie rzeczy, przez co stają się wielkimi
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:34 |