![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2005 Skąd: z Czelsy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem, mianowicie chce zapisać do bazy obrazek (gif/jpg) do bazy, potem go z niej wyciągnąć i pokazać na ekranie. Formularz to:
Skrypt zapisujący obrazek do bazy:
Natomiast odczytujący:
PS. Zainspirowalo mnie to: http://www.faqts.com/knowledge_base/view.p...aid/6726/fid/51 Po odpaleniu pokaz.php na ekranie pojawia sie najpierw Cytat 1 a potem nierozkodowany obrazek, czyli masa chaotycznego tekstu.
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\wamp\www\pliki\pokaz.php:7) in c:\wamp\www\pliki\pokaz.php on line 13 Ten post edytował bobens_83 30.12.2005, 22:21:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wina leży po stronie Content-type.
Content-type: image/jpeg - dla plików jpg Content-type: image/gif - dla plików gif instrukcja warunkowa przed wysłaniem nagłówka do przeglądarki i zacznie działać ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2005 Skąd: z Czelsy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobilem cos takiego zeby typ sie sam dopasowywal (zmienilem 1-wszy post w temacie na aktualny) ... oczywiscie nadal nic
![]() Ten post edytował bobens_83 30.12.2005, 22:26:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2005 Skąd: bialystok / poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
u mnie kod po polaczeniu z baza danych wyglada to tak:
![]() poprawiam --- nospor sprawdzone i dziala ![]() --- poprawke przyjalem do wiadomosci - dziekuje ![]() --- moznaby a nawet trzebaby filtrowanie zmiennej z get'a zafundowac ![]() Ten post edytował __nvm 30.12.2005, 23:33:29 -------------------- gg: 1621232 / mail: nvm[at]ma.glupie.info
nvm.art.pl / glupie.info / pctk.org |
|
|
![]()
|
|
Tylko ze ten kod ma w zasadzie taka sama funkcjonalnosc jak ten moj... Jedynie zastanawia mnie ten get, ale ja poprostu go chyba ominalem.
Odnosnie kodu z tematu: po usunieciu po uruchomieniu pokaz.php na ekranie nie pojawia sie nic, ale zakladka ma tytul: "pokaz.php(Obrazek JPG, 445x600 pikseli)" PS. Pod IE pojawia sie okienko obrazka (takie z czerwonym krzyzykiem). Prosze Plis bardzo o pomoc bo juz nie wiem co by tu wymodzic ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:58 |