![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_Wilku- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
OD czego zaczac :] Mam taka podstrone:
<?php require('strona.inc'); $stronaglowna = new Strona(); //$zawartosc = include('formularz.php'); $plik=fopen("$DOCUMENT_ROOT/../formularz.php", "r"); $stronaglowna->UstawPlik($plik); //$stronaglowna->UstawZawartosc($zawartosc); $stronaglowna->Wyswietl(); ?> Chce przekazac caly formularz z pliku formularz.php do zmiennej zebym mogl go potem wyswietlic na stronie. jesli zrobie to pierwszym sposobem przez include to wszystko dziala ale wyswietla mi formularz ponad calym ukladem strony. JEsli robie to poprzez otwarcie pliku funkcja fopen to wogole mi sie nic nie wyswietla ![]() Tak wygladaja funkcje w klasie Strona w pliku strona.inc ktore stworzylem do otawrcia pliku. function UstawPlik($nowyplik) { $this->plik = $nowyplik; } function WyswietlPlik($plik) { while(!feof($plik)) { $zaw=fgets($plik, 999); echo $zaw.'<br />'; } fclose($plik); } a tak wyglada wywolanie funkcji function WyswietlMenu($przyciski, $plik) { echo "<table width = '100%' height='80%' bgcolor = 'white' cellpadding = '0' cellspacing = '0'>\n"; echo " <tr valign=top>\n"; echo " <td>\n"; echo "<table width='160px' height='150px' bgcolor = '#e6e6de' cellpadding = '0' cellspacing = '0'>\n"; echo " <tr>\n"; echo " <td>\n"; while (list($nazwa, $url) = each($przyciski)) { echo "<tr>\n"; $this->WyswietlPrzycisk($nazwa, $url, !$this->URL($url)); echo "</tr>\n"; } echo " </td>\n"; echo " </tr>\n"; echo "</table>\n"; echo " </td>\n"; echo " <td>\n"; echo "<table align=top height='100%' bgcolor = 'white' cellpadding = '0' cellspacing = '0'>\n"; echo " <tr valign=top>\n"; echo " <td>\n"; $this->WyswietlPlik($plik); // /[COLOR=red]wywolanie funkcji //echo $this->zawartosc; echo " </td>\n"; echo " </tr>\n"; echo "</table>\n"; echo " </td>\n"; echo " </tr>\n"; echo "</table>\n"; } Czy mozecie mi powiedziec co robie zle ![]() Jesli znacie jakis lepszy sposob umozliwiajacy przeslanie tego formularza to bardzo prosze o pomoc. P.S. Dopiero zaczalem prace z php wiec nie krzyczcie za bardzo ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ubierz to wszystko w tagi bbcode to bedzie mozna to w ogole zaczac czytac.
Ten post edytował ikioloak 30.12.2005, 13:55:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 18 Dołączył: 30.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i jeszcze pokaż formularz.php bo nie do końca kapuje o co ci biega
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam zapomnialem o tagach
![]() Jesli chodzi o formularz.php to nie koniecznie musi byc to formularz. Chodzi mi tylko o to abym mogl przeslac zawartosc jakiegokolwiek pliku do zmiennej i pozniej to wyswietlic. Moge to zrobic w bardziej prymitywny sposob np. $zawartosc=" costam costam costam"; ale wtedy jest za duzo barbania kod jest nieprzejzysty i jesli tworze tabele to przed kazdym " musze dawac znak \ i wszystko wyglada strasznie ![]() Bardzo prosze o pomoc. JEsli zrobie wywolanie funkcji wyswietlajacej plik tak jak jest pokazane w ostatnim kodzie to moge czekac i czekac a strona wogole mi sie nie pokaze. W innych przypdkach strona mi sie pokazuje ale nie wyswietla sie zawartosc pliku.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 23:47 |