Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Problem ze skryptem
sentes
post 30.12.2005, 12:10:28
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

1. <?php
  2. $user_fil = "news.txt";
  3. $pli = fopen($user_fil, "r");
  4. $zawartosc_pli = fread ($pli, 999999);
  5. fclose ($pli);
  6. $wynik = str_replace("daTextBox=", "", $zawartosc_pli);
  7.  
  8. $user_file = "news.txt";
  9. $plik = fopen($user_file, "w");
  10. $zawartosc_pliku = "daTextBox= <b>".$logen."</b><br>".$zapis."<br>---------------------------------------------------------------------------------<br>".$wynik;
  11. fputs ($plik, $zawartosc_pliku);
  12. fclose ($plik);
  13.  
  14. ?>

Mam taki skrypt i jak zawsze odpalego np. wpisze w logen = jeden i zapis = dwa
To mi w pliku tekstowym "news.txt" wpisuje takie cos
Cytat
<b></b><br><br>---------------------------------------------------------------------------------<br>
<b>jeden</b><br>dwa<br>---------------------------------------------------------------------------------<br>

podwaja mi to ;/ i nie wiem co jest zle w kodzie
a i jeszcze wytlumacze ze w kodzie o to chodzi zeby wczytywal to co jest w pliku i pozniej to co tam jest na koniec wstawial

Ten post edytował sentes 30.12.2005, 12:11:59
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
Pigula
post 30.12.2005, 18:02:44
Post #2

-----

jezeli odpalamy najpierw taki skrypt jak podales to w pliku jest cos takiego:
Cytat
daTextBox= <b></b><br><br>---------------------------------------------------------------------------------<br>

i to sie zgadaz bo zmienne $logen i $zapis są puste.
nastepnie dodajemy wstawiamy jakies wartosci tych zmiennych:
  1. <?php
  2. //...
  3. $wynik = str_replace("daTextBox=", "", $zawartosc_pli);
  4. $logen='jeden';
  5. $zapis='dwa';
  6. $user_file = "news.txt";
  7. /...
  8. ?>

i w pliku mamy cos takiego:
Cytat
daTextBox= <b>jeden</b><br>dwa<br>---------------------------------------------------------------------------------<br>
<b></b><br><br>---------------------------------------------------------------------------------<br>

czyli tak jak powinno byc najpierw masz nowy tekst pozniej wczytany, chyba o to Ci chodzilo?
+Quote Post
sentes
post 1.01.2006, 16:45:11
Post #3

-----

chodzilo mi o to ze po odpalnieu skryptu dodaje mi ciagle te gowno ;]
Cytat

czyli np. odpalimy skrypt 3 razy z takimi samymi wartosciami to w pliku tektowym bylo by takie cos
Cytat
<b>jeden</b><br>dwa<br>---------------------------------------------------------------------------------<br>

czyli w skrocie mowiac nie chce zeby w pliku tekstowym dodawalo sie to i nie wiem czemu sie dodaje
Cytat
+Quote Post
Upachi
post 1.01.2006, 18:48:19
Post #4

-----

To tylko ja czy ktoś jeszcze nie wie co ma być zapisywane w tym pliku questionmark.gif Chcesz żeby w tym pliku nie było questionmark.gif

Kod

Bo napisałeś przecież:

1. <?php
  2. //...
  3. $zawartosc_pliku = "daTextBox= <b>".$logen."</b><br>".$zapis."<br>---------------------------------------------------------------------------------<br>".$wynik;
  4. //...
  5. ?>

Wieć ci sie to dodaje. jak niechcesz tego mieć to wywal to. I zamień na np takie coś:

1. <?php
  2. //...
  3. $zawartosc_pliku = "daTextBox= <b>".$logen." ".$zapis." ".$wynik;
  4. //...
  5. ?>

A tak przy okazji. Po co na początku zamieniasz to "daTextBox=" na spacje questionmark.gif Nie lepiej tego wcale nie dodawać bo i tak nic z tego nie zostanie.

Ten post edytował Upachi 1.01.2006, 18:59:20
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:07