![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 1 Dołączył: 12.05.2002 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam dwie tabele cat_use i cur, w cat_use trzymam relacje do sekcji artykulow ktroe te znajduja sie w cur. Cur ma kilkadziesiat tysiecy rekordow, gdy mam takie zapytanie:
Jako tako nie ma wiekszych problemow z odczytem. a problem taki o to mam ze muszę wywolac te rekordy ktore w tabeli cat_use mają" idSECTION LIKE '%$seci|%' " etc i tu juz zaczyna ostro przycinać //$query = "SELECT cur_id,idART, idSECTION, cur_title FROM cur,cat_use WHERE bo scala obie tabele?, a jaka moze być alternatywa ? dodam że baaaaaardzo nie odpowiada mi scalenie ich na stałe... z góry tx za pomoc... ![]() -------------------- Materiały i Wypracowania znajdziesz na zgapa.pl i
Encyklopedii Zgapedia Jedyny przedawkowany portal motoryzacyjny to autoholik.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Indeks na pola zlaczen powinien Ci pomoc.
Cytat dodam że baaaaaardzo nie odpowiada mi scalenie ich na stałe... Co konkretnie miales na mysli? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz utworzyc sobie dodatkowa tabele pomocnicza, do ktorej beda dodawane te Twoje specjalne wartosci poprzez triggery
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:31 |