![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2005 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Moj problem jest dziwaczny, otoz mam taki skrypt znajdujacy sie w pliku, ktory po odebraniu loginu i hasla sprawdza w bazie kto probuje sie zalogowac, jezeli logowanie zakonczy sie sukcesem, includuje panel uzytkownika.
log.php
panel.php
Wszystko ladnie pieknie, ale problem polega na tym, ze kiedy pierwszy raz po uruchomieniu strony loguje sie, wyskakuje mi komunikatat "najpierw sie zaloguj"!!! Komunikat sie pokazuje, ale tak naprawde mnie zalogowalo. Jezeli wyloguje sie i zalogouje ponownie to komunikat ten sie nie pokazuje. Pewnie jest to cos zwiazane z ciasteczkami, ale nie mam pojecia jak to naprawic. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciasteczka nie są widoczne tuż po ich ustawieniu tylko po przeładowaniu strony.
A poza ty skąd masz zmienną $id? Coś mi się wydaje że masz włączone register_globals. Wyłąćzy czym prędzej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2005 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a jak mam to wylaczyc? ;/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w pliku konfiguracyjnym php.ini znajdź linijke register globals = on; zmień na register globals = off;
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zanim zaczniesz coś wyłączać, włącz myślenie i użyj wyszukiwarki!
|
|
|
![]()
|
|
tak fajnie jak ja mam to wylaczyc jak mam strone na nie swoim serwerze i nie mam dostepu do takich plikow. Pozatym te zmienne globalne na pewno sa wylaczone, to musi byc cos innego.
Pomozcie prosze bo jak patrze na ten komputer to chetnie bym go przez okno..... |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze to:
A po drugie to gdzie masz session_start()(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Pasowaloby zeby sesja sie zaczynala tam gdzie masz formularz logowania bo ciasteczka sa widoczne po przeladowaniu strony, czyli jak wysylasz je dopiero tam gdzie sprawdzasz czy jestes zalogowany to kicha!!! Pozdro Ten post edytował brachu 30.12.2005, 09:09:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:27 |