![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zastanawia mnie sposób, w jaki został wykonany pasek łądowania przy pisaniu wiadomości w poczcie WP. Nie wiem czy to dobry temat, ani w jakiej technice jest to wykonane. Jeżeli ktoś nie wie jak to wygląda to powiem, że jest to ładowanie obrazka i w czasie rzeczywistym przekazywanie ile procent sie już załądowało. Wiecie jak to zrobić? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak to zrobili w wp ale przyklady takich paskow masz na tej stronie http://bedkowski.pl/js/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 406 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za kod, tylko niestety nie jestm zbyt biegły w JS, wiec nie poradze sobie z zastosowaniem tego w uploaderze. Możesz dać jakiś przykład?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 406 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wstawiasz to do pliku np: preloader.js a tam gdzie ma byc zastosowany preloader wstawiasz kod <script type="text/javascript">
preloader( 'jakas_grafika_do_wczytania.jpg','2jakas_grafika_do_wczytania.jpg','3jakas_grafika_do_wczytania.jpg'); </script> Bardzo proste ![]() |
|
|
![]()
|
|
No tak, ale czy to czasem nie jest do WCZYTYWANIA obrazkó i WYSWIETLANIA ich na stronie? Bo mi chodzi o przesłanie i zapisanie na serwerze! Możesz to wyjaśnić?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Heh trzeba by było kompletnie przebudować skrypt, a możesz zapisać sobie strone wp i wtedy będziesz miał wszystkie skrypty java jakie uzyto na tej stronie bedziesz wtedy mogl zobaczyc jaki kod jest za to odpowiedzialny...
|
|
|
![]()
|
|
No zoabcze co się da zrobić:) dzieki narazie
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:14 |