![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Skąd: Niemcy / Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cze
mam taki klopot mam serwer w usa .. pokazuje mi date i godzine jaka jest u usa a nie w polsce da sie dodać do daty róznicę i wyswetlic czy jest moze inny sposób zeby wyswetlic na serwerze w usa date i godzine polska -------------------- pozdrawiam :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób tak:
[php:1:71f59842d0]<?php $ile="-6"; // Nie wiem? ![]() echo date("d.m.Y H:i",time()+($ile*3600)); ?>[/php:1:71f59842d0] Musisz tylko zmienić zmienną $ile, bo nie wiem jaka jest różnica czasu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[manual:48f6f2f506]strftime()[/manual:48f6f2f506]
-------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
[php:1:26398071cf]<?php
$format = 'Y-m-d H:i:s'; $time = mktime( date('H'), date('i'), date('s'), date('m'), date('d'), date('Y') ); $tz = '-12'; // offset względem czasu Greenwich echo gmdate($format, $time + (3600 * $tz)); ?>[/php:1:26398071cf]Chyba będzie działać ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Skąd: Niemcy / Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam wasze sa ok ale sa długie ..
strefa czasowa usa ja wymyślilem coś takiego [php:1:5d10b87d2e]<?php $now = date("Y-m-d-H-i-s",time()+28577); echo "$now"; ?>[/php:1:5d10b87d2e] p.s 28577 z innym numerkiem nie działa albo dziala i pokazuje inny czas -------------------- pozdrawiam :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No fakt, dwie linijki kodu to baaaardzo dużo.
A skąd wziąłeś tą liczbę? Z księżyca? No i poza tym twój kod jest faktycznie krótszy. Jezu, jak ja nie rozumiem narkomanów. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat [php:1:6bb8078409]<?php
$now = date("Y-m-d-H-i-s",time()+28577); echo "$now"; ?>[/php:1:6bb8078409] 28577 ? Skąd Ci to wyszło? Cytat 28577 z innym numerkiem nie działa albo dziala i pokazuje inny czas
Sprawdzałeś wszystkie po kolei? ![]() PS. Różnica w czasie miedzy USA a Polską jest zmienna... USA dzieli się na 4 strefy czasowe (radzę sprawdzić w atlasie), więc na początek musisz wiedzieć w której części stanów masz serwer. -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
nie jestem narkomanem
co do objetośći kodu sprawa była kierowana do scanera a nie do Ciebie . a numer dawałem na chybił trafił , strefa czasowa nie wiem jaka ale o 8 godzin do przodu . -------------------- pozdrawiam :)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat [...]a numer dawałem na chybił trafił [...]
Jeśli na chybił trafił i działa to powinieneś grać w TotoLotka :wink: -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Cytat nie jestem narkomanem Hydepark -> NarkotykiCytat co do objetośći kodu sprawa była kierowana do scanera A co Ci sie nie podoba w tym, ze w przykładowym kodzie wyciągnaąłem wszystkie parametry do zmiennych?Cytat numer dawałem na chybił trafił , strefa czasowa nie wiem jaka ale o 8 godzin do przodu . Toś mnie teraz rozbrechtał.. mało sie kanapką nie udławiłem. Na chybił trafił to jeden umarł. Bo trafił.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat nie jestem narkomanem
Uważam, że jesteś bo tak się wypowiedziałeś w ankiecie w Hydeparku. Ja zawszę biorę odpowiedzialność za to co piszę. Cytat co do objetośći kodu sprawa była kierowana do scanera a nie do Ciebie .
To dokładnie adresuj swoje wypowiedzi: Cytat witam wasze sa ok ale sa długie ..
Wasze nasze, co za różnica.... Cytat a numer dawałem na chybił trafił , strefa czasowa nie wiem jaka ale o 8 godzin do przodu .
Tego to się nawet komentować nie chce.... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
szywniacy z Was , ważne , że działa i już . jakim sposobem to nie wazne.
troche badziej luzacko do życia . Odrazu na mnie wszyscy naskoczyli co do zmiennych moim zdaniem nie potrzebne zaśmecanie kodu zastanawiam sie po co Ci zmienna time .? ale ok . Co do tego ' ćpania 'narkomanem nie jesten . nie siedze na dworcu z igłami itp . pytanie było może zwazane z tym ale moge sie przyznac , że brałęm raz na impredzie techno ale trwala b długo az 18 godzin w k-ce a mianowice mayday . ale ok nie o tym mamy gadać nie jestem narkomanem i juz wiec nie gadać tak na mnie . acha strefa czasowa Cytat Tego to się nawet komentować nie chce....
czemu ![]() ![]() co miałem zrobić , siedziec i gapić sie w monitor ? działa i to dla mnie jest ok p.s w TOTOLOTKA raz wygrałęm 6 zł -------------------- pozdrawiam :)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat szywniacy z Was , ważne , że działa i już . jakim sposobem to nie wazne. Nigdy nie będziesz dobrym programistą z takim podejściem.Cytat co do zmiennych moim zdaniem nie potrzebne zaśmecanie kodu zastanawiam sie po co Ci zmienna time .? Po to, że zwykle te zmienną wypełniam na początku działania sktyptu, dzięki czemu nie musze się w róznych późniejszych miejscach posilać kolejnymi [manual:c9972dbd8a]date()[/manual:c9972dbd8a], tylko mam juz coś, co się praktycznie nie zmienia w czasie działania skryptu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
no moze ze sztywniakami przesada .
dobrym nie beede bede najlebszym troche optymizmu hehe ![]() wiem co to zmienna ale po co tam mktime starczy same date() i time () -------------------- pozdrawiam :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
eot
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 17:55 |