![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko dziala prawie dobrze. Nie wiem tylko jak ustawic w tym czas dostepu na powiedzmy 3 godziny
I co zrobic w plikach ktore po autoryzacji beda mozliwe do przejrzenia. Ustawic tam jakies session_start ? Tak zeby plik nie mogl byc wyswietlony jezeli uzytkownik nie przeszedl przez logowanie tylko wrocil do strony logowania i wyswietlil alert zaloguj sie aby miec dostep do wszystkich materialow.
(IMG:http://forum.php.pl/uwaga.gif) poprawiam --- nospor prawie dziala... prawie robi wielka roznice jestescie wielcy idacy dzielnie z pomaca (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żeby można było łatwo sprawdzac czy użytkownik jest zalogowany czy nie kozystaj z sesji np:
No i czy jest poprawnie zalogowany:
dałem ci tylko przykład z jakiego ja korzysam. I takie cos jak napisałeś nie jest najlepszym rozwiązaniem: "UPDATE table SET data='$data' WHERE pass='$pass'" Bo co bedzie jeśli więcej niż 2 użytkowników ma te same hasło. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Apo to rozwiazani ktore wrzucilem tutaj jest jak dla mnie wystarczajace, bo to ja bede ustalal hasla wiec zadne sie nie powtorzy. Chodzi mnie tylko o to jak to ustawic na powiedzmy 2-3h aby dawalo dostep do innych plikow przez ten czas i co wstawic na poczatku tamtych plikow zeby nie byl do nich mozliwy dostep jesli ktos nei jest zalogowany.
Nospor sorka za znow niepoprawne wrzucenie kodu. Moze Ty mozesz cos pomoc w kwestii powyzej? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(timmy @ 2005-12-29 12:01:22) co wstawic na poczatku tamtych plikow zeby nie byl do nich mozliwy dostep jesli ktos nei jest zalogowany. No napisałem ci funcke i na początku kodu wstawiasz:
A co do tego czasu to można to zrobić w js ale to nie jest najlepsze rozwiązanie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:19 |