![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam oto takie dwiue tabele:
users: Kod id - login languages Kod id - user_id - lang -level Czyli zapisuje, jakie jezyki i w jakim stopniu zna kazdy user. Teraz chce to ladnie wyswietlic, no i probuje tak: Kod SELECT u.id, u.login, l.user_id, l.language, l.level FROM users AS u, languages AS l WHERE u.id = l.user_id Kod I dostaje jako wynik: id | login | user_id | lang | level 1 aaa 1 pl 1 1 aaa 1 de 2 1 aaa 1 en 3 Ale ja chcialbym to dostac w jednym rekordzie wszystko jakos. Zebym mogl potem w php pobierac w jednym wierszu wszystko. Ewrentualnie jak to w php w petli obrobic jakos ladnie? Mam pobierac wiersze az sie zmieni id? To chyba glupie rozwiazanie. Na stronie chce wyswietlic w jednym wierszu tabeli usera i jego jezyki. Jakies pomysly? Dzieki za pomoc lolo -------------------- "Tylko dwie rzeczy sa nieskonczone: wszechswiat i glupota ludzka. Choc co do pierwszego nie mam pewnosci." [Albert Einstein, wybitny fizyk]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:07 |