![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2003 Skąd: Zielone miasto nad Psiną Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam coś takiego:
(zapisuje do pliku zmienne z formularza z checkboxami) [php:1:db9fe31e11] $f=fopen("plik.txt", "w"); //otwiera for ($i = 0; $i < count($pliki); $i++)// dla ilości pozycji w formularzu { fwrite($f, "$ch[$i]n");//zapis } fclose($f); [/php:1:db9fe31e11] Wszystko Ok ! Chciałbym jednak, aby zapisywał w różnych lokalizacjach, w zależności od zmiennej z formularza tzn: coś w tym stylu [php:1:db9fe31e11] $kat=($_POST['']);// zmienna przychodzi z formularza na 100% bo działa dla innych funkcji i ma wartość np: $kat = "../katalog/pier/" // a więc $plik = $gdzie.'plik.txt' $f=fopen("$plik", "w"); // ciąg dalszy skryptu [/php:1:db9fe31e11] ale skrypt cały czas czyta i zapisuje do pliku.txt, który znajduje się w tym samym katalogu. Dlaczego ? -------------------- Postępuj zawsze właściwie. Da to satysfakcję kilku ludziom, a resztę zadziwi.
Mark Twain |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 13 Dołączył: 26.06.2003 Skąd: Piekary Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie masz odwołania do $kat, masz tylko pobieranie $kat z formularza.
-------------------- This is only game
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
[php:1:0594856c17]<?
// ------------- //$kat != $gdzie // ------------- $kat=($_POST['']); $plik = $gdzie.'plik.txt'; ?> [/php:1:0594856c17] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2003 Skąd: Zielone miasto nad Psiną Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko mam Ok!
Wał leci na ; [php:1:6f1ee38e52] $plik = $gdzie.'plik.txt'; $f=fopen("$plik", "w"); [/php:1:6f1ee38e52] nie rozpoznaje ścieżki zapisuje dane w pliku plik.txt w katalogu gdzie jest skrypt nawet jak wpisałem na sztywno ścieżkę. -------------------- Postępuj zawsze właściwie. Da to satysfakcję kilku ludziom, a resztę zadziwi.
Mark Twain |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywal cudzysłowy z linii (oprócz "w") i zdecyduj się czy dajesz wszędzie apostrofy czy cudzysłowy.
A masz utworzony taki katalog? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Teraz działa - gdzieś miałem literówkę
[php:1:6f1d8fb913] // to tylko fragment kodu $plik = $gdzie.'plik.txt'; $f=fopen("$plik", "w"); for ($i = 0; $i < count($pliki); $i++) { fwrite($f, "$ch[$i]n"); } fclose($f); [/php:1:6f1d8fb913] ale pojawił się problem z porównywaniem tablic array_unique, ale to w następnym temacie. Dzięki za pomoc... -------------------- Postępuj zawsze właściwie. Da to satysfakcję kilku ludziom, a resztę zadziwi.
Mark Twain |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:59 |