![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Skąd: Lewin Brzeski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem bardzo początkujący i właśnie buduję sobie powoli stronę.
Stronę buduję w Dreamwearze. W index.php dałem, żeby kodowanie było iso-8859-2. A w dalszej części strony mam includowane menu.php, logo.php, itp. Napisałem je w notatniku, aby dreamwear nie dodał mi nic. I mam tam tylko linki bez żadnej mety, head, itp. I gdy wgrywam stronke na serwer to w miejsce niektóych polskich liter wskakuja krzaki:p Jak tego uniknąć? Czy może używać jakiegoś innego programu (nie notatnika do napisania)? Jak tak to jaki byście polecali, żeby kolorował składnię. Dzięki za pomoc. Link do strony http://topmek.cba.pl/Restauracja/index.php -------------------- by Topmek 2 kyu from L.B.
"Life is Simple: sleep, eat, train karate" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(topmek @ 2005-12-27 17:30:12) Czy może używać jakiegoś innego programu (nie notatnika do napisania)? Jak tak to jaki byście polecali, żeby kolorował składnię. Witam, Musisz użyć programu który zapisuje zgodnie z ISO-8859-2, albo tak napisany dokument w notatniku przekonwertować, program Ogonki 97 konwertuje, natomiast PsPad od razu może zapisać jako iso, utf etc. Więcej o programach w Hydepark'u... Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:26 |