![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Efektem takiego skryptu jest: http://www.ppx.pl/balon_portfolio/tmp/2/rss.php :/ Prosze o pomoc... Nie wiem co zle zrobilem... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$i++ powinno być wewnątrz pętli i zakończone ; (średnikiem)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobilem tak jak mowiles i lipa... nadal to samo... http://www.ppx.pl/balon_portfolio/tmp/2/rss.php Czytalem kiedys ze zamiast msql_fetch_array trzeba uzyc innej funkcji zeby korzystac z [0] [1] itd ;/ Ale nie wiem czy dobrze przeczytalem... prosze o pomoc :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod Nie można wyświetlić strony XML Nie można przeglądać wejścia XML przy użyciu arkusza stylów XSL. Popraw błąd, a następnie kliknij przycisk Odśwież lub spróbuj ponownie później. -------------------------------------------------------------------------------- Znaleziono nieprawidłowy znak w zawartości tekstowej. Błąd podczas przetwarzania zasobu 'http://www.ppx.pl/balon_portfolio/... <rss version="2.0"><channel><title>Tytul strony - kana Błąd, który w chwili obecnej mi się pokazuje jest spowodowany tym, że brakuje Ci definicji kodowania dokumentu. Zauważ, że pojawia się on w momencie gdy chcesz wyświetlić znak "ł". |
|
|
![]()
|
|
dobra nie ma juz tego "ł" ale to nic nie zmienia... nadal nie pokazuje mi danych :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie ten kanał Opera odczytuje tylko, że widać zmienne php a nie dane. A jeśli to coś innego to spróbuj:
1. Wysłać nagłówek: Content-type: application/rss+xml 2. Ująć całe dane w <?xml version="1.0" encoding="kodowanie" ?> </xml> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Balon @ 2005-12-28 14:20:39) dobra nie ma juz tego "ł" ale to nic nie zmienia... nadal nie pokazuje mi danych :/ Ale wymyśliłeś! Mówiłem, abyś dodał odpowiednie kodowanie, a nie usunął literę Ł. W treści RSS'a nie będzie używał znaków polskich? W tej chwili nie rozwiązałeś problemu, tylko na chwilę go obszedłeś, i do tego nieudolnie. |
|
|
![]()
|
|
Cytat mnie ten kanał Opera odczytuje tylko, że widać zmienne php a nie dane. Wlasnie o to mi chodzi... Tu chodzi bardziej o to ze nie pobiera mi danych z bazy tyle ze nie wiem co robie zle.... Cytat Ale wymyśliłeś! Mówiłem, abyś dodał odpowiednie kodowanie, a nie usunął literę Ł. W treści RSS'a nie będzie używał znaków polskich? W tej chwili nie rozwiązałeś problemu, tylko na chwilę go obszedłeś, i do tego nieudolnie. Ok ok zrobilem to juz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No przecież używasz złych znaków w echo, zamiast " daj '...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:58 |