![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Borykam się z dziwną sprawą przy mysql 5.0.17 i php. Mam bazę w latin2. Kiedy dam jakies zapytanie w konsolowym kliencie otrzymuje piękne polskie znaki. SHOW VARIABLES pokazuje tam: | character_set_client | latin2 | character_set_connection | latin2 | character_set_database | latin2 | character_set_results | latin2 | character_set_server | latin2 | character_set_system | utf8 Jednak na stronie wyświetlanej za pomoca php widze '?'. Kiedy przy połączeniu z baza dam: $wynik = mysql_query ("set character_set_client = latin2;"); $wynik = mysql_query ("set character_set_connection = latin2;"); $wynik = mysql_query ("set character_set_results = latin2;"); To wszystko jest ok. Jedkan to rozwiązanie mnie nie satysfakcjonuje niestety. Co ciekawe przy wyświetleniu show variables przy pomocy php widze już: character_set_client - latin1 character_set_connection - latin1 character_set_database - latin2 character_set_results - latin1 character_set_server - latin2 character_set_system - utf8 W my.cnf mam już nawet: init_connect="SET NAMES 'latin2'" , jednak niestety nie pomaga. Bardzo proszęo jakieś wskazówki. Pozdrawwiam, Jacek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:00 |