![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
w ciagu najblizszego miesiaca chce sobie kupic jakis przenosny komputerek, i nie wiem czy laptop czy tabletPC. Z jednej strony, czesto go bede uzywal, do "pracy" czyli pisanie skryptow, robienia projektow plytek drukowanych, z drugiej strony, chcialbym sobie w skszole podczas lekcji serfowac po necie
![]() jesli macie jakies doswiadczenia w pracy z tabletamiPC i laptopami, podzielcie sie nimi, co byscie kupili na moim miejscu ![]() EDIT: decyzja podjeta => LAPTOP tylko jaki ![]() Zmienilem temat - NuLL Ten post edytował NuLL 23.01.2006, 23:53:38 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc tak. Zalezy od tego ile masz pieniedzy i jaki tablet i jakiego laptopa chcesz kupic porownujesz. Pozatym napisz czy chcesz kupic laptopa czy tablet bez klawiatury badz laptopa z dotykowym monitorem.
Na boku - na tablecie chodzi wszystko normalnie pozatym ze masz pare dodatkowych aplikacji do Windowsa i kilka pomniejszych bajerow. Pracuje obecnie na laptopie i wiele wskazuje iz zakupie sobie pomino tego jakiegos 19-calowego LCD-ka gdyz nie chce mi sie meczyc na 15,4. Praca na 10,4 czy 12 calach jak jest to w wiekszosci tabletow to porazka - mialem kontakt z 12 i moja wrazenia nie byly zbyt optymistyczne. Tablety sa raczej kierowane do wyspecjalizowanych grup uzytkownikow. -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
wlasnie nie wiem jakiego tableta ... z tabletamiPC jakiejs wiekszej stycznosci nie mialem. Pozatym martwi mnie brak w tablecie napedy optycznego ... Z jednej strony ciagnie mnie do laptopa ... z drugiej do tableta. Podobaja mi sie w szczegylnosci matryce TFT, i to nie musze ze moge miec go bez klawiaturki zeby sobie ebooka czytac na lekcji
![]() kasy na to moge przeznaczy tak ... hmm. Mam trzy warianty 1. do 5 tys. najchetniej cchcialbym co z tego zakresu 2. do 6 tys. jak by sie nidalo to ew. z tego 3. do 8 tys. tutaj wkraczac bym nie chcial ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za 8 kawalkow to ledwo co takiego kupisz http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20801 - pozatym czytanie na lekcji - zaloze sie nie jestes w stanie go klasc wszedzie trzymac tu czy tu a wiec watpie aby to bylo mozliwe. Pozatym czytac to mozna ksiazke aby odpoczac od komputera.
A oto co mozesz miec za 7 tysiecy - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21711 Jak dla mnie wybor jest oczywisty. -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]() ![]()
|
|
wlasnie na tego tabletaPC sie natknolem podczas googlowania
![]() no i powiem ze jego dane techniczne mnie nie przerazily ... wiem ze nie moze miec on tyle w sobie co stacjonarny PC - bo takim nie jest. A na laptopie teraz mam procesor celeron M 1.3; 256ram; hdd 40gb i w cale nie narzekam na brak wydajnosci, czy miejsca na dysku, z mp3 mam poprostu wypaloe kilka plytek DVD i to zalatwia sprawe ![]() Ale dzieki za sugestie czekam na innych ![]() P.S. a czy ten lalpto co podales w linku wyzej to ma matryce TFT, taka jak w tablecie czyli dodtykowa ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kazdy obecnie sprzedawany laptopa ma matryce TFT z tego co wiem. Matryce dotykowe posiadaja laptopy z klawiatura i obrotowym monitorem.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]() ![]()
|
|
niedawno pytalem co wybrac czy laptop czy tabletPC
![]() zdecydowalem ze LAPTOP ![]() no i teraz druga czesc zadania, musze cos wybrac, kochani forumowicze, doradzcie cos ![]() moje wymagania: - port RS232 (com) - matryca (15") TFT (czyli aktywna) - nagrywarka DVD i CD - procesor powyzej 1,3 ghz intel'a - nie moze byc to HP ! dobrzy by bylo zeby: - byl konkretnej firmy: IBM, Toschiba etc. - dobrze by mial trackpoint i touchpad - dobrzy by mial windows XP prof. - dobrze by mial 4x USB i cena tongue.gif hmm do 5 tys. ... ... do 6 tys. tongue.gif w okolicach 6 kawalkow tongue.gif co bym mial komputerek, i co by mi jeszce na N2O do samochodu zostalo ![]() ![]() napisalem nowy watek wychodzac z zalozen: - tj. hydepark, postow nie licza to mi niewypomna ze nabijam ![]() - bedzie czytelniej, w jednym watku pytam czy laptop czy tablet. W drugim jaki laptop. Idac tropem niektorych, to wszytsko by mozna bylo do jednego worka wrzucic -------------------- |
|
|
![]()
|
|
http://www.skapiec.pl - tu mozesz sobie poszukac. Jedyne co moge doradzic - Acery sa niskiej jakosci.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NuLL: co masz do zarzucenia Acerom? Pytam, bo też się zbieram do kupna laptopa, a z tego, co widzę to na moją kieszeń jedynym wyjściem jest właśnie Acer.
//btw: niech ktoś poprawi ten błąd ortograficzny w tytule... Ten post edytował chmolu 23.01.2006, 21:32:08 |
|
|
![]()
|
|
Ja mam model z Pentiumem Centrino 1,73 Ghz, 15,4 oraz Radkiem X700 TravelMate 4102 WLMi.
Co mu dolega -> dysk zgrozo 4200 obrotow - zwalnia caly komputer od gier przez Zenda ktory młóci i młóci az po jakiekolwiek kopiowanie -> DVD-RW - czytanie plyt nawet niewiele porysowanych przychodzi mu z trudnoscia. -> Odpadla mi farba po 4 miesiacach uzytkowania. -> Glosny wentylator kiedy pracuje na troche wyzszych obrotach. -> Skrzypiąca obudowa ![]() -> Bateria ktora czasami oszukuje niestety - nawet o godzine. -> Na karcie dzwiekowej nie mozna spokojnie sluchac MP3 w Winampie ![]() -> Dziwne opisywanie modeli - raz pisze ze moj model ma czytnik kart pamieci kiedy indziej nie - ja kupowalem okazalo sie naturalnie ze nie ma. Troche w tym mojej winy ale cwanie opisuja laptopy tak wiec warto uwazac. Acera kupilem raz - i wiecej chyba nie kupie. -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O szjet. Nie wygląda to zachęcająco... Już mam kompletny mętlik w głowie.
|
|
|
![]()
|
|
Ta cena sama z siebie sie nie bierze niestety. Powiedz ile mozesz wydac to cos doradze. Przez ostatni rok dowiedzialem sie wszystkiego co mozna nt laptopow
![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Na razie robię rozeznanie. Ale możesz być pewienm że jak będę kupował, to na pewno zgłoszę sie do ciebie po radę
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja od 3 miesiecy uzywam Acer'a 2410 link tutaj
Notebook raczej z kategorii "zakup ekonomiczny" bo jego cena nie przkracza 3k. Za ta cene nie mozna wiec oczekiwac wielkich cudow. Ogolnie dziala bez problemow, ale ma kilka wad: - wyswietlacz - do pracy bez problemow, do filmow 15'4 nadaje sie wysmienicie ale duzy minus to kat widzenia, czasem wystarczy zmienic pozycje glowy aby obraz nie byl widziany tak jak byc powinien. - 256 MB - jak dla mnie to niestety za malo, ale zawsze mozna dokupic. - bateria - w pracy uzywalem IBM Thinkpad i bateria trzymala bez problemow min. 2h, Acer nieco ponad godzinke, troszke malo... - naped DVD-RW - dziwnie dziala szczegolnie przy nagrywaniu plyt DVD, wolnyy... - glosniki - sluchac muzyki na glosnikach wbudowanych niestety sie nie da - zawsze mozna dokupic glosniki - wtedy jest super, karta dzwiekowa jest ok, ale bez glosnikow to porazka. Ogolnie jestem zadowolony bo laptop sluzy mi przede wszystkim do pracy (+ czasem film/muzyka), jednak na pewno nie jest to najwyzsza klasa. -------------------- Zapraszam:
Noclegi w Polsce Sylwester 2006/2007 - oferty sylwestrowe |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(NuLL @ 2006-01-23 22:56:44) Ja mam model z Pentiumem Centrino 1,73 Ghz, 15,4 oraz Radkiem X700 TravelMate 4102 WLMi. Co mu dolega -> dysk zgrozo 4200 obrotow - zwalnia caly komputer od gier przez Zenda ktory młóci i młóci az po jakiekolwiek kopiowanie -> DVD-RW - czytanie plyt nawet niewiele porysowanych przychodzi mu z trudnoscia. -> Odpadla mi farba po 4 miesiacach uzytkowania. -> Glosny wentylator kiedy pracuje na troche wyzszych obrotach. -> Skrzypiąca obudowa ![]() -> Bateria ktora czasami oszukuje niestety - nawet o godzine. -> Na karcie dzwiekowej nie mozna spokojnie sluchac MP3 w Winampie ![]() -> Dziwne opisywanie modeli - raz pisze ze moj model ma czytnik kart pamieci kiedy indziej nie - ja kupowalem okazalo sie naturalnie ze nie ma. Troche w tym mojej winy ale cwanie opisuja laptopy tak wiec warto uwazac. Acera kupilem raz - i wiecej chyba nie kupie. od prawie 4 miesiecy mam ten sam model co ty. Zdecydowalem sie go kupic gdyz ma najlepszy wspolczynnik cena/wydajnosc. I do wielu twoich argumentow musze sie nie zgodzic. -> dysk twardy. Pokaz mi laptopa non-Acer d szybszym dyskiem w podobnej cenie. Z gory ci mowie ze nie masz co szukac bo nie znajdziesz ![]() -> naped DVD. Tu sie zgodze najlepszy to to on nie jest :/ -> Co do obudowy.... Skrzypic troche skrzypi jak sie porusza matryca, ale zeby farba odpadala? A jest intensynie uzywane przez ze mnie i moja dziewczyne ktora do spokojnych nie nalezy ![]() -> Bateria. Akurat bateria w tym modelu jest bardzo dobra. -> Dzwiek. Jezeli chodzi o glosniki to rzeczywiscie sa do d.... Ale sama karta muzyczna jest ok. No tylko gdyby byla wyzsza moc na wyjsciu audio to by bylo super. Bo w tej chwili to na moim mp3 playerku mam 2x glosniej niz jak podlacze sluchawki do komputera ![]() -> A z tym czytnikiem pamieci to sam nie wiem jak do konca z nim jest Tak wiec troche za mocno pojechales po tym komputerku ![]() A tak wogole.... To dawno tu zagladalem...... ![]() ![]() Ten post edytował menic 23.01.2006, 22:54:02 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tzn wiesz - takie sa moje odczucia. Wydajac prawie 5 kawalkow liczylem na dysk 5400
![]() ![]() Nie mowie ze nie jestem zadowolony. Moze tak wyszlo z mojego posta bo same wady wypisalem. Jak na pierwszego laptopa jest OK, jednakze kiedy bede kupowal nastepnego to sie skieruje w strone Toshiby, Sony badz IBM - nawet kosztem tego co jest srodku. -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(menic @ 2006-01-23 23:52:12) A jest intensynie uzywane przez ze mnie i moja dziewczyne ktora do spokojnych nie nalezy ![]() michal pozdrow ole ![]() ------------- a teraz pyt: tez musze se kupic laptopa.. menic polecasz ostatecznie tego co maz?? ps: kiedy wpadacie do polski ![]() -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
z RS232 wbudowanego zrezygnowalem, bo widze ze tego malo jest, zainwestuje w miniPCI z com'em
a w takim ukladzie wybiore cos z IBM'a ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
toshiba satellite pro m70-110.
Polecam, jestem zadowolony. W skrocie Centrino 1.73, 512 ram ddr2 w 1 kosci, 60gb dysk, dvdrw, 15'4, wifi, ATI X700. Jak dla mnie bomba. Z tym ze ciezko dostac ten model, pamietam ze polowalem na niego przez prawie miesiac. No i trzba poszukac sklepu ktory nie zedrze. Ja kupilem go za prawie 5k, a widzialem w niektorych sklepach ten sam model za kwote o 300-500 wieksza... Pozdrawiam, |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IBM Lenovo Z60 http://www.ibm.logon.pl/towar.asp?id=36100
![]() Testy: http://www.notebookreview.com/default.asp?...+GHz+%2D+15%2E4 Oficjalna strona: http://www.whichsideareyouon.com/ http://www5.pc.ibm.com/uk/products.nsf/Pro...Pad+Z+notebooks Ten post edytował Seth 24.01.2006, 13:48:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:10 |