![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No wie csluchajcie... mam tabele users w bazie danych
Kod Field Type Attributes Null Default Extra login varchar(25) BINARY No - - password varchar(15) BINARY No - - mail varchar(40) No - - No i tu mam skrypt logowania:
I nie dziala?($a['password'] ma pusty ciag znakow) Mozecie powiedziec jaki robie blad?? Pozrowienia i wesolych swiat ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Sprawdź (za pomocę mysql_num_rows() ) czy są zwracane jakieś dane z bazy.
2. A nóż to kwestia literówki w kodzie: Nie tak $a[password] tylko tak $a['password'] (apostrofy) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzilem i zwracana jest wartosc 0.. czyli nie sa pobierane dane... w kodzie nie ma zadnych literowek(oprocz tamtej- poprawilem juz) co moze byc zle? Jak wykonuje to zapytanie w phpmyadminie to bez problemu zwraca mi haslo. Lacze sie z baza poprawnie, wyglada na to ze nie wybieram odpowiedniej bazy danych, ale przeciez wpisuje jej nazwe w 7 linii na pewno bez zadnej literowki..moj uzytkownik w bazie ma wszystkie uprawnienia... pomocy..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób tak (w fazie testów, normalnie tak nie rób ):
... bedziesz miał pewność, że dane z formularza przychodzą a zapytanie jest poprawne |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A spróbuj print_r( $_POST ); bo poza możliwością, że dane nie dotarły z formularza więcej błędów tu raczej nie może się pojawić...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ahm sorry juz dziala... skrypt uruchamialem na serwerze na swoim kompie a baza danych byla na innym i mimo ze sie laczylo z nia nie pobieralo danych, teraz wszystko w porzadku...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:28 |