![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Problem: Otóż mam baze mysql ![]() i tam mam tabele z polem Kod powierzchnia - double(5,2) czyli liczba 5 cyfrowa plus 2 miejsca po przecinku czyli maksymalan liczba jaką można przechowywać , to: 99999.99 I co się okazuje. Mam dostep do dwóch kont na różnych serwerach. za pomocą formularza wprowadzam do pola "powierzchnia" liczbę 5000 ( pięć tysięcy) Na pierwszym serwerze zapisuje bez problemu, a na drugim zapisuje 999.99 Wygląda to tak jak by liczba przekroczyla limit pola, a przecież jest ustawione (5,2) Dlaczego tak sie dzieje?? Nie moge do tego dojść. Próbowalem czytać manuala mysql,ale mój englisz jest sałaby i nic nie zrozumiałem. Próbowalem szukać i nic nie znalazlem podobnego na forum - pewnie jak zwykle źle szukałem. Tak czy inaczej zgóry serdeczne dzięki za jakieś wyjaśnienie mojego problemu. Ten post edytował SoulSeduction 23.12.2005, 20:03:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A co to ma do php? Sam w temacie napisaleś MYSQL, wiec tam to powinienes byl zalozyc. przenosze
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Upss...
Faktycznie ![]() Sorry za zamieszanie. A tak przy okazji . @nospor wiesz moze dlaczego tak się dzieje?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:08 |