![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-beginner- |
![]()
|
Goście ![]() |
Studjuję sesje. Jestem zachwycony ..tylko nie wiem jak policzyc zalogowanych userów. Zapisywać sesje do bazy ?....ale hmmmm...przeciez rzadko kto sie wylogowywuje. Prosze o podpowiedź. Dzięki
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zapisuj aktualne sesje do bazy wraz z aktualnym czasem, następnie ustaw w skrypcie usuwanie rekordów np. sprzed 5 minut ... Osoba która się nie wyloguje będzie usuwana właśnie po określonym czasie. Poszukaj też na forum, o ile mnie pamięć nie myli trochę tego było.. Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
-beginner- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wielkie Dzięki spróbuje tak zrobić jak radzisz.
Na forum szukam juz....pare godzin. Ciekawe czy jest jakis system który pozawala znalesz wszystkie sesje ? To byloby super proste prawda ? Pozdro ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś pisałem w algorytmach klasę na Ostatnią Akcję, możesz ją przerobić albo się na niej wzorować i wykonać taki skrypt. Ilość osób online otrzymasz poprzez zlicenie rekordów w tej tabeli z sesjami.
Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
-beginner- |
![]()
|
Goście ![]() |
Pomysł jest super. Szczerze mówiąc nie wiedzialem jak kasowac rekordy dla nie isniejacych sesji ale ten fragment
rozjaśnił mi w głowie. Na pewno cos wykombinuję na podstawie Twojego pomysłu tylko zamiast session_id uzyję $_SESSION[id] do ktorej zapisuje id uzytkownika otrzymanego z bazy po logowaniu i autoryzacji. WIELKIE DZIEKI. Świątecznych Świąt i duzo nowych nowatorskich pomysłów w nowm 2006 Roku dla Ciebie. Dzięki BARDZO ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:07 |