![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki maly problem, chce zrobic tak ze jezeli uzytkownik przez 10 minut nic na stronce nie zrobi (stronka sie nie przeladuje) to ma wygasnac cookie czyli ma wylogowac goscia. I zrobilem to tak:
I wszystkie pieknie ladnie tylko ze niestety zawsze po 10 minutach mnie wylogowuje (usuwa cookie). Wynikaloby z tego ze ustawienie czasu zycia cookie jest tylko jedno - przed jego powolaniem do zycia, albo w sumie przed powolaniem do zycia sesji. Pytanie czy da sie to obejsc? ![]() ![]() Ten post edytował brachu 21.12.2005, 09:51:51 -------------------- www.tanieprogramy.edu.pl
www.zamkor.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po prostu przy każdym przełądowaniu strony musisz wysyłać nowe ciastko (z pobraną aktualną godziną przedłuzoną o 10 min) i tyle...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak tak zgadza sie ale ja nie chce robic obslugi sesji na ciastkach od nowa, tylko chce zmienic ustawienia cookiesa tak jakby nadpisac mu czas wygasniecia... i narazie zrobilem tak:
i jak narazie nie wysypal mi sie po 10 minutach... zobaczymy czy po 10 minutach bezczynnosci sie wywali tak jak planowalem ![]() ------------------------------ edit: no i niestety to nie dziala tak jak chcialem ![]() ![]() ------------------------------ edit: @bronx racja wystarczy wysylac ciastko za kazdym razem ![]()
Ten post edytował brachu 21.12.2005, 12:43:28 -------------------- www.tanieprogramy.edu.pl
www.zamkor.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 11:26 |