![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-arekm- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam wszystkich. Poproszono mnie, abym zapytał szanownych forumowiczów o następującą rzecz.
Chodzi o skrypt pobierający i zapisujący tę stronę http://xml.pinnaclesports.com/xmlfeed.asp jako plik na serwerze z nazwą jako aktualna data, np.: 200512161937.txt. Czy ktoś mógłby doradzić, jak to zrobić? Pozdrawiam arekm |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli chesz tylko pobrac plik i zapisac mozesz zrobic to za pomoca np http://pl2.php.net/manual/pl/function.fopen.php
-------------------- |
|
|
-arekm- |
![]()
|
Goście ![]() |
W porządku, ale jak zapisać plik, żeby otrzymywał nazwę z aktualną datą? Wiem, że to są najgorsze pytania laika, który coś chce uzyskać, a kompletnie nie ma o tym pojęcia. Jeśli ktoś by pomógł w tym temacie, będę wdzięczny.
Pozdrawiam arekm |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolejne głupie pytanie. Na które z lenistwa nie chce się samemu poszukać odpowiedzi.
date() Początkujący są dlatego tak irytujący czasem, że wydaje im się że wszystko jest taaakie trudne że nie warto się tego nauczyć i poszukać tylko zaraz trzeba lecieć i na forum pytać. Pytasz o podstawowe rzeczy z manula. Zajrzyj tam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fopen" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
fwrite" title="Zobacz w manualu php" target="_manual date" title="Zobacz w manualu php" target="_manual Ten post edytował Sabistik 20.12.2005, 12:28:58 |
|
|
-arekm- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zdaję sobie z tego sprawę, że pytam o podstawowe rzeczy, ale jak mówiłem na wstępie robię to na czyjąś prośbę. Wiedziałem, że to kwestia chwili, żeby zaraz naskoczyli znawcy tematu. Nie chcąc się wdawać w dyskusję i denerwować tutaj obecnych, dziękuję za odpowiedzi. Mam nadzieję, że to mu wystarczy, chociaż pewnie liczył na gotowy skrypt. Postaram się sam coś z tego stworzyć i w razie czego pozwolę sobie zadawać konkretniejsze pytania.
Pozdrawiam wszystkich świątecznie arekm |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
No i efekt jest taki, jakieś sugestie?
Pozdrawiam arekm
![]() ~mike_mech |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:07 |