![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam taki problem: otoz chce zeby strona rozciagala sie na cala szerokosc ale przy zmniejszaniu okna przegladarki divy zmniejszaly sie ale tylko do pewnej szerokosci - wowczas pojawialby sie scroll. no i proawie mi sie to udalo ale niestety elemeny blokowe wpadaja jeden pod drugim przy okreslonej szerokosci przegladarki. nie wiem czy jasn to wytlumaczylam :roll2: mniej wiecej chodzi mi o ofekt jaki jest na empik.com
czy ktos wie moze jak to rozwiazac? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 3 Dołączył: 29.07.2005 Skąd: Szczebrzeszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proponuje zainteresowac sie czyms takim jak min-width oraz overflow, nie sprawdzalem ale powinno dzialac... powinno, ale IE moze miec problemy z min-width...
jesli chodzi o wchodzenie jednego elementu blokowego pod drugi to musisz pobawic sie z pozycjonowaniem absolute... najlepsze byloby position: fixed ale znowu beda protesty IE... Ten post edytował pawel_k 24.12.2005, 00:34:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jakie w koncu nadeszlo rozwiazanie?
niestety min-width faktycznie nie dziala pod IE wiec aby jednak zmusic nasza przegladarke uzylam js:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2005 Skąd: skad Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ten sposób jest identycznie jak na empik.com
Kod Body { text-align: left; font-size: 8pt; font-family: Verdana; margin: 0px; margin-left: -8px; background: url('1.jpg'); margin-top: 10px; } #header { padding-top: 20px; padding-bottom: 20px; padding-left: 2%; padding-right: 2%; background-color: white; min-width:780px } #left { width: 500px; float: left; color: rgb(214,51,51); text-align:left } #right { text-align: right; width: 200px; float: right; } .black { color: black; } .red { color: rgb(214,51,51); } Po dojechaniu do 780 pikseli szerokości okna (czyli mniej więcej tyle ile ma okno w rozdzielczosci pulpitu kompa w 800x600) pojawia się scroll na dole. Do tego momentu elementy strony nie rozsypują się. I po dalszym zniejszaniu rowniez sie nie rozsypuja tylko zatrzymuja na 780px. Natomiast w IE div'y po 780px zaczynaja wjeżdzać pod siebie (na empiku pod IE jest tak samo). Uzyte jest po prostu min-width:780px dla div'a header. ----edit---- Permanentnie łamiesz Regulamin stosując zły bbCode. Zrób to jeszcze raz a dostaniesz ostrzeżenie! Proszę poprawić tego posta. ~mike_mech Ten post edytował senor_d 9.02.2006, 12:13:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:34 |