![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sciągnąłem sobie foxserva aby mieć nowego apache, php, mysql itd.
I jest pewien problem: po zainstalowaniu pakietu apache chce sie uruchomic tylko jako usługa - a nie może bo jakiegoś tam pliku i urządzenia nie może znaleźć... php też za bardzo nie chce działać. Co zrobić z tym szajsem? A może to przez to że zapomniałem wcześniej wywalić starego foxserva? Chociaż raczej nie, bo walnąłem tego nowego na innej partycji. Ech.. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic nie wymyśliłem i musiałem wrócić do starego foxserva i php 4.0.5
Jedyny plus taki, że skrypt będzie działał poprawnie na wszystkich serwerach z php4. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzisz tak to jest jak sie pcha w takie kombajny
![]() Pozatym jak sie apache instaluje jako usluga to i tak mozna go odpalic normalnie! Ja jak nie moge odpalic jako usluga (bo np. cos mieszalem w httpd.conf) to odpalam normalnie i mi pokazuje jaki blad. Cytat Co zrobić z tym szajsem?
Jak to co? Pozbyc sie ;] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Ostrzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz rozwiązać ten problem zainstaluj sobie Linuxa :D .
Wtedy masz po problemie.I tak jak kolega wyzej powiedział nie baw się w httpd.conf jak nie umiesz. -------------------- szpilek
|
|
|
![]()
|
|
Nie bawiłem się konfiguracją - po prostu od razu nie chciał się uruchomić,nawet normalnie. A linuxa nie chce instalować tylko po to, żeby w nim skrypty php pisać.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to zainstaluj raz a dobrze kazda czesc osobno!
Ja tak zrobilem i nie zaluje, mam nawet .bat'a ktorego odpalam po reinstalce systemu (jesli juz musze ![]() Naprawde polecam. |
|
|
![]()
|
|
Muszę tak zrobić, tylko nie mam czasu na razie - mam do zrobienia dwa projekty, jeden na wczoraj, a jeden na przedwczoraj :-| ledwo co na forum zdąże skoczyć. :-) A tu jeszcze tłumaczenie na potrzeby DEVa czeka...
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 08:47 |