![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2004 Skąd: KrK Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mam tapie pytanie, jak zrobić żeby dany plik dało się otworzyć tylko ze strony głownej czyli np. ze strony http://www.mojastrona.com klikam na odnośnik index.php?act=cos. to żeby na tą strone dało się wejść tylko z tego adresu, a nie jak ktoś zgadnie, że ten odnośnik odnosi się do pliku ala.php, i uruchomi http://www.mojastrona.com/ala.php to wyświetli mu się to co generuje ten plik. chciałym aby po wpisaniu własnie takiego adresu przeglądarka pokazywała błąd typu. dostęp do tej strony tylko z www.mojastrona.com. Czy może mi ktoś pomóc, ewentualnie podpowiedzieć jak to zrobić
![]() -------------------- SpannerDEV.pl - Support Invision Power Board (IPB, IP.Board), skiny IP.Board i na fora, Tworzenie stron WWW, Mody do IP.Board
IPSBeyond.pl - Support IP.Board, Modyfikacje IP.Board, Skiny IP.Board |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w pliku index.php ustaw jakas zmienna np
i w pliku ala.php warunek
Ten post edytował AxZx 19.12.2005, 18:12:36 -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mnie także to interesuje, czyli to może być tak:
[php]<?php if(isset($status)){ //tutaj to co chcesz wyswietlic }else{ echo "Możesz wejść na stronę tylko ze strony głównej!"; } ?> Ten post edytował dragonate 19.12.2005, 18:25:33 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2004 Skąd: KrK Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
dzieki wielkie w takim razie, skoro takie zabezpieczenie działa, w sumie myślałem że będize jakiś bardziej skomplikowany warunek. ale jak to się mówi że najprostrze rozwiązania zawsze najtrudniej znaleźć
![]() dzięki jeszcze raz. chyba że ktoś znajdzie jeszcze jakieś inne rozwiązanie równie ciekawe to piszcie ![]() -------------------- SpannerDEV.pl - Support Invision Power Board (IPB, IP.Board), skiny IP.Board i na fora, Tworzenie stron WWW, Mody do IP.Board
IPSBeyond.pl - Support IP.Board, Modyfikacje IP.Board, Skiny IP.Board |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:50 |