![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Skąd: Skierniewice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam w bazie danych kwoty i muszę nimi wypełnić kratki na przelewie. Chodzi o to że chciałbym aby każdy znak z kwoty był w osobnej kratce. Zaznaczam że nie znam długości takiego łanucha, ale jest pewne że będą to conajmniej 4 znaki np kwota 1,09. Czy jest jakaś funkcja która zwróci mi wyniki w następujący sposób.
$kwota = 786,45 $kwota_1_od_konca= tutaj powinno zwrócic 5 $kwota_2_od_konca = tutaj 4 $kwota_3_od_konca = tutaj , itd Kombinowałem coś z strpos i substr ale nie do końca od to mi chodzi. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$kwota[n] gdzie 0 <= n < sum(count_chars($kwota))
Piszę z pamięci nazwy funkcji, więc sprawdź sobie dokładnie w manualu. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Skąd: Skierniewice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
dzięki, sprawdzę, napisałem inaczej na początku sprawdzam długość strlen(), a pozniej w poszczegolnych case'ach wypełniam sobie odpowiednie pola formularza, sporo pisania ale rozwiązanie też poprawne.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
str_split() -- tylko php5
preg_split() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:22 |